Αλβανία: 48.000 ευρώ απέσπασαν τρεις Ρουμάνοι φτιάχνοντας κλωνοποιημένες κάρτες

Αλβανία: 48.000 ευρώ απέσπασαν τρεις Ρουμάνοι φτιάχνοντας κλωνοποιημένες κάρτες

Η αλβανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα την αναζήτηση τριών Ρουμάνων πολιτών, αφού διαπιστώθηκε ότι έκλεβαν χρηματικά ποσά παρεμβαίνοντας σε συστήματα υπολογιστών, δημιουργώντας κλωνοποιημένες κάρτες, κλεμμένες κάρτες και καταστρέφοντας ΑΤΜ με ισχυρά εργαλεία στα Τίρανα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται τρεις Ρουμάνοι: Florin Oprinoiu, 51 ετών, Marian Mihai, 45 ετών, Adrian Simoiu, 20 ετών, και οι τρεις κάτοικοι Ρουμανίας.

Όπως είναι γνωστό τα γεγονότα έλαβαν χώρα σε διαφορετικές ημερομηνίες όπου η αστυνομία κατάφερε να αποκαλύψει 2 υποθέσεις στην απόπειρα και 4 τέτοιου είδους κλοπές, που διέπραξαν τα 3 αυτά άτομα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τρεις καταζητούμενοι κατάφεραν να κλωνοποιήσουν κάρτες ΑΤΜ και κατάφεραν να πάρουν περίπου 5 εκατομμύρια νέα λεκ.

Θύματα αυτού του σχήματος έχουν πέσει όχι μόνο οι δευτεροβάθμιες τράπεζες, αλλά και ορισμένοι πολίτες της χώρας.

Η κλωνοποίηση καρτών απαιτεί μια συσκευή που ονομάζεται "Skimmer". Είναι συσκευή ανάγνωσης καρτών και τοποθετείται σε ΑΤΜ από χάκερ για να κλέψει δεδομένα.

Τοποθετούν τη συσκευή στο σημείο που είναι τοποθετημένη η κάρτα στα ΑΤΜ, διαβάζονται εκεί τα δεδομένα και στη συνέχεια δημιουργούνται οι κλωνοποιημένες κάρτες. Οι κλωνοποιημένες κάρτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για ανάληψη μετρητών, αλλά και για αγορές.

Σήμερα, οι τράπεζες έχουν δημιουργήσει «διαδικτυακές» πλατφόρμες, από τις οποίες οι πελάτες μπορούν να κάνουν διάφορες ενέργειες από τους υπολογιστές ή τα τηλέφωνά τους.

Η ηλεκτρονική τραπεζική έχει απλοποιήσει τα πράγματα για τους πολίτες εξοικονομώντας τους χρόνο αναμονής στα γκισέ τραπεζών, για ενέργειες που σχετίζονται με νομισματικές συναλλαγές. Αλλά ακόμη και αυτή η πλατφόρμα δεν εξαιρείται από τον κίνδυνο που προέρχεται από τους πειρατές του κυβερνοχώρου.

Εάν κάποιος κατάφερε να εισέλθει στον υπολογιστή ή το smartphone σας μέσω ιών, αυτό σημαίνει ότι κινδυνεύουν και τα χρήματά σας στον τραπεζικό λογαριασμό. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να προβλέψετε τον κίνδυνο πριν είναι πολύ αργά. Ένας άλλος κίνδυνος προέρχεται από τα κύματα ασύρματου διαδικτύου.

Η συσκευή "Skimmer Card" έχει περίπου το σχήμα του ΑΤΜ όπου είναι εγκατεστημένη. Στο επάνω μέρος της τοποθετείται μια μικρή κάμερα, η οποία αντιγράφει τον κωδικό ή την καρφίτσα της κάρτας.

Στο σημείο που τοποθετείται η κάρτα τοποθετείται μια άλλη συσκευή, η οποία αντιγράφει τον αριθμό της κάρτας, τον προσωπικό αριθμό και άλλες πληροφορίες.

Μόλις ληφθούν οι πληροφορίες, ο χάκερ παράγει την κλωνοποιημένη κάρτα ενός πελάτη του οποίου τα δεδομένα έχουν κλαπεί. Μια άλλη συσκευή κατασκευής τραπεζικών καρτών που κατείχαν οι εγκληματίες εξυπηρετεί αυτόν τον σκοπό.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου