Η αλβανική εισαγγελία ζητά τη σύλληψη του πρώην στρατιώτη του UÇK

Η αλβανική εισαγγελία ζητά τη σύλληψη του πρώην στρατιώτη του UÇK

Η εισαγγελία άσκησε έφεση για την απελευθέρωση του πρώην στρατιώτη του UÇK Dritan Goxhaj, ζητώντας την επιστροφή του στη φυλακή και την εντολή του Ειδικού Δικαστηρίου του Κοσσυφοπεδίου για την έκδοσή του.

Ο Ιλίρ Πάντα ορίστηκε ως δικαστής που θα εξετάσει το αίτημα στο Ανώτατο Δικαστήριο, ενώ ακόμη δεν έχει οριστεί ημερομηνία και ώρα για τη συνεδρίαση.

Ο Dritan Goxhaj αφέθηκε ελεύθερος από τη φυλακή με απόφαση του Εφετείου Γενικής Δικαιοδοσίας στα Τίρανα στις 10 Οκτωβρίου 2023. Ο δικαστής αυτός ανέτρεψε την απόφαση του Πρωτοδικείου, απορρίπτοντας την έκδοση του Goxhaj. Ο Dritan Goxhaj συνελήφθη στις 31 Ιουλίου 2023 με ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο του Κοσσυφοπεδίου με σκοπό την έκδοση στη Χάγη. Ο πρώην στρατιώτης του UÇK αντιμετώπισε την κατηγορία ότι αποκάλυψε ονόματα μαρτύρων σε πολλές υποθέσεις που είχε ανοίξει προηγουμένως η Ειδική Εισαγγελία του Κοσσυφοπεδίου, κατηγορίες τις οποίες αρνήθηκε.

...

Πρώην μέλος του UCK καταγγέλλει στο SPAK τον Αλβανό Υπουργό Δικαιοσύνης για κατάχρηση εξουσίας

Το πρώην μέλος του UCK, Dritan Goxhaj, κατήγγειλε χθες στο SPAK τον υπουργό Δικαιοσύνης Ulsi Manja για κατάχρηση εξουσίας.  Η εν λόγω καταγγελία έγινε σε σχέση με τις διαδικασίες και την απο...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου