Τίρανα: 41όροφο κτίριο θα χτιστεί καθ' υπέρβαση του τοπικού σχεδίου

Τίρανα: 41όροφο κτίριο θα χτιστεί καθ' υπέρβαση του τοπικού σχεδίου

Στην οδό Muhamet Gjollesha στα Τίρανα θα κατασκευαστεί κτίριο 41 ορόφων, επιφάνειας τμ και ύψους 140 μ.

Το έργο «Κάθετο Ρολόι» εγκρίθηκε τον Οκτώβριο του 2023, μαζί με άλλα 11 κτίρια που θα προστεθούν στην πόλη σε διάφορες περιοχές.

Η περιοχή όπου θα κατασκευαστεί αυτός ο πύργος βρίσκεται κοντά στο Πανεπιστήμιο Αθλητισμού και ένα από τα τελευταία εναπομείναντα αθλητικά γήπεδα στην πρωτεύουσα. Σύμφωνα με την απόδοση, ο ουρανοξύστης θα κατασκευαστεί σε χωράφι που βρίσκεται στην περιοχή.

Το Citizens Channel ανέφερε τον Ιανουάριο του 2018 ότι το Λεπτομερές Τοπικό Σχέδιο (PPV) άνοιξε τον δρόμο για την κατασκευή των αθλητικών γηπέδων του συγκροτήματος Dajti.

Ο δήμος Τιράνων, με απόφαση της 28ης Δεκεμβρίου, ενέκρινε το PDV, όπου η χρήση της γης στην περιοχή των γηπέδων ποδοσφαίρου που είναι γνωστά ως «Σύμπλοκο Ντάιτι» έχει μετατραπεί ως γη προς ανέγερση. Η απόφαση αυτή του Δήμου άλλαξε τη χρήση των αθλητικών γηπέδων, ανοίγοντας τον δρόμο για δόμηση σε εκείνη την περιοχή

Πρόκειται για ένα λάθος μοντέλο ανάπτυξης το οποίο γίνεται σε αντίθεση με το PPV που έχουν εγκρίνει οι ίδιοι οι θεσμοί.

Όταν το PPV λέει ότι απαγορεύεται η κατασκευή με 9 ορόφους και χτίζεται ένας πύργος 41 ορόφων, αυτό είναι παράβαση, αλλά τα θεσμικά όργανα το διαβάζουν και αναφέρονται στο PPV μόνο όταν έχουν συμφέροντα, όπως στην περίπτωση της 5ης Μαΐου, λένε οι αρχιτέκτονες.

Η κατασκευή του πύργου στην περιοχή 21, όπου υπάρχουν πανεπιστήμια, φοιτητικές εστίες, και παλιά κτίρια, είναι μια παρέμβαση που δεν εξυπηρετεί τους πολίτες της περιοχής.

Για την παραβίαση του PPV και σε αυτή την περίπτωση, λείπει η πολιτική βούληση και κρύβονται άλλα συμφέροντα πίσω από τη μη εφαρμογή του.

...

Τίρανα: Στρατηγική επένδυση 197 εκατομμυρίων δολαρίων στη Νέα Λεωφόρο της πρωτεύουσας

Ένας επενδυτής που έχει ήδη λάβει το καθεστώς στρατηγικής επένδυσης σχεδιάζει να αναπτύξει ένα έργο 197 εκατομμυρίων δολαρίων στη Νέα Λεωφόρο της πρωτεύουσας. Η Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων ενέκριν...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου