Ο Ιταλός επιχειρηματίας Becchetti θα απευθύνει τη συμφωνία Ράμα - Μελόνι στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Ο Ιταλός επιχειρηματίας Becchetti θα απευθύνει τη συμφωνία Ράμα - Μελόνι στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Ο Ιταλός επιχειρηματίας Francesco Becchetti επιστρέφει στην επίθεση κατά της Αλβανίας. Ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Agon Channel θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη συμφωνία για τους μετανάστες μεταξύ Ιταλίας και Αλβανίας.

Ο επιχειρηματίας που κέρδισε διεθνή δίκη κατά της αλβανικής κυβέρνησης, με αποζημίωση 135 εκατομμυρίων ευρώ, ενημέρωσε την ιταλική κυβέρνηση για τις προσπάθειές του να δεσμεύσει το ποσό που προτίθεται να καταβάλει η Ιταλία στην Αλβανία για τη συμφωνία για τους μετανάστες, βάσει του πρωτοκόλλου της 6ης Νοεμβρίου 2023.

«Μέσω των δικηγόρων του, τον Νοέμβριο του 2023, ο Ιταλός επιχειρηματίας ενημέρωσε την προεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου και όλα τα υπουργεία της ιταλικής κυβέρνησης ότι θα ζητήσει στο δικαστήριο να δεσμεύσει όλα τα ποσά που έχει υποσχεθεί να πληρώσει η ιταλική κυβέρνηση στην αλβανική κυβέρνηση για το μεταναστευτικό σύμφωνο», γράφουν τα ιταλικά ΜΜΕ.

Η Αλβανία θα παραχωρήσει στην Ιταλία δύο περιοχές για τη δημιουργία της βάσης λαθρομεταναστών, ένα σημείο άφιξης στο λιμάνι Shengjin και μια στρατιωτική βάση στο Gjadër, περίπου 30 χιλιόμετρα από το λιμάνι.


Όλα τα έξοδα θα πληρωθούν από την ιταλική πλευρά. Εάν ο επιχειρηματίας Bechetti κερδίσει τη μάχη με τη δικαιοσύνη, η συμφωνία Αλβανίας-Ιταλίας για τους μετανάστες θα συναντήσει μεγάλο εμπόδιο. Αλλά για να φτάσει σε αυτό το σημείο, το σύμφωνο που υπέγραψαν η Μελόνι και ο Ράμα θα πρέπει να λάβει την έγκριση του Αλβανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου, το οποίο πάγωσε την κύρωση της συμφωνίας, αποδεχόμενο να εξετάσει την αγωγή 30 βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου