Περισσότεροι από 5.000 Έλληνες έπεσαν θύματα Αλβανών απατεώνων από την Κορυτσά

Περισσότεροι από 5.000 Έλληνες έπεσαν θύματα Αλβανών απατεώνων από την Κορυτσά

Μια σπείρα Αλβανών, με κεντρική βάση την Κορυτσά, εξαπατούσε Έλληνες πολίτες, καταφέρνοντας να αφαιρέσει χιλιάδες ευρώ από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς στην Ελλάδα. Η τοπική αστυνομία στην Κορυτσά συνέλαβε τους υπευθύνους, οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως "εγκέφαλοι" της σπείρας, ένας 30χρονος από τα Τίρανα και ένας 29χρονος από την Κορυτσά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες χρησιμοποίησαν λογισμικό σε υπολογιστές Ελλήνων, επιτρέποντας τους να εισβάλουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και να αποσπάσουν χρηματικά ποσά. Μέσω εικονικών διαμεσολαβητών, μετέφεραν τα χρήματα σε άγνωστους λογαριασμούς.

Σύμφωνα με τις αρχές, τα θύματα της σπείρας στην Ελλάδα φτάνουν τα 5.000 άτομα, με τα ποσά που κλάπηκαν ανά λογαριασμό να κυμαίνονται από 3.000 έως 5.000 ευρώ. Επιπλέον, οι δράστες ενέπλεξαν τα θύματά τους σε παράνομες δραστηριότητες, όπως η συμμετοχή σε μαϊμού οίκους κρυπτονομισμάτων.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, η αστυνομία κατέσχεσε 23 υπολογιστές, συσκευές υψηλής τεχνολογίας, καταστάσεις με ονόματα και αριθμούς τηλεφώνου Ελλήνων, πλαστές αποδείξεις τραπεζικών εντολών, και κρυπτονομίσματα Bitcoin. Η σπείρα αποκαλύφθηκε μετά από συντονισμένη επιχείρηση από την Αλβανική αστυνομία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου