Ιταλία: Την άμεση φυλάκιση μελών εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ζητά η Εισαγγελία της Γένοβα

Ιταλία: Την άμεση φυλάκιση μελών εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ζητά η Εισαγγελία της Γένοβα

Η Εισαγγελία της Γένοβας ζήτησε την άμεση δίκη 7 υπόπτων ως διεθνών διακινητών ναρκωτικών νοτιοαμερικανικής και αλβανικής υπηκοότητας. Κατηγορούνται ότι απήγαγαν ένα άτομο σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να μεταφέρουν 100 κιλά κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική στη Λιγουρία της Ιταλίας.

Στη δίκη, που θα ξεκινήσει στις 26 Φεβρουαρίου, συμμετέχουν άτομα ηλικίας 26 έως 42 ετών. Οι άλλοι δύο ύποπτοι απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες: ο Ardian Sufaj, 39 ετών, αλβανικής καταγωγής, που θεωρείται από τους ανακριτές επικεφαλής της οργάνωσης και συνελήφθη στην Αλβανία με τη συνεργασία των αρχών επιβολής του νόμου και κρατείται σήμερα σε φυλακή στην Αλβανία και ένας άλλος άνδρας που βρίσκεται ακόμα σε φυγή στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Η οργάνωση βασιζόταν σε έναν Γενοβέζο λιμενικό που ήταν στην πραγματικότητα μυστικός χρηματοδότης. Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια επιδρομής στον Παναμά κάτι που τρόμαξε την ομάδα, η οποία απήγαγε και ένα άλλο άτομο, τον μεσάζοντα μεταξύ του λιμενικού και της συμμορίας, σε μια προσπάθεια να καταλάβει πού κατέληξε το φορτίο που προσπάθησαν να περάσουν λαθραία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου