Το Υπουργείο Άμυνας της Σερβίας αρνείται ότι εκπαιδεύει επιπλέον στρατιώτες

Το Υπουργείο Άμυνας της Σερβίας αρνείται ότι εκπαιδεύει επιπλέον στρατιώτες

Το Υπουργείο Άμυνας της Σερβίας αρνήθηκε τις κατηγορίες του πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου, Albin Kurti, ότι μέλη της ομάδας που επιτέθηκε στην αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου στη Banjska στο Zvecani στις 24 Σεπτεμβρίου εκπαιδεύονται σε ορισμένα στρατιωτικά πεδία.

«Είναι ψέμα και πλήρης παραλογισμός ότι τα πεδία εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Σερβίας χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση οποιασδήποτε μονάδας, με εξαίρεση τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Σερβίας και περιστασιακά και του Υπουργείου Εσωτερικών» είπε ο υπουργός, αρνούμενος επίσης ότι υπάρχουν σχέδια για επιθέσεις στο έδαφος του Κοσσυφοπεδίου.

Ο Ράντοϊτσιτς, πρώην αντιπρόεδρος της Σερβικής Λίστας, ανέλαβε την ευθύνη για το ένοπλο επεισόδιο στην Μπάνισκα. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων που ακολούθησαν στις 24 Σεπτεμβρίου, τρεις Σέρβοι σκοτώθηκαν και ένας Κοσοβάρος αστυνομικός. Το Κοσσυφοπέδιο κατηγορεί τη Σερβία για την επίθεση, αλλά το Βελιγράδι αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη.

Ο Κούρτι ανέφερε πολλές τοποθεσίες στη Σερβία, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών πεδίων, όπου ισχυρίστηκε ότι μέλη της ομάδας του Ράντοιτς εκπαιδεύονται.

Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου υποστήριξε ότι μια ομάδα 80 ατόμων που εγκατέλειψαν το Κοσσυφοπέδιο συνεχίζει τις ασκήσεις στην περιοχή Ζίμοβνικ, κοντά στη Ράσκα, και ότι οι ασκήσεις διευθύνονται από απόστρατους Σέρβους στρατιώτες.

Επίσης, αναφέρθηκε στο πεδίο εκπαίδευσης του σερβικού στρατού στο Πεστέρ, όπου, σύμφωνα με τον ίδιο, ξεκίνησαν εκ νέου οι ασκήσεις ομάδας 60 ατόμων της «Πολιτικής Άμυνας», που ο Κούρτι είπε ότι συμμετείχαν στην επίθεση στην Μπανίσκα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου