Δανία: Καταδικάστηκαν οι 10 Αλβανοί για τη διακίνηση 1,1 τόνου κοκαΐνης

Δανία: Καταδικάστηκαν οι 10 Αλβανοί για τη διακίνηση 1,1 τόνου κοκαΐνης

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Δανίας εξέδωσε απόφαση σχετικά με τη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης και έκρινε ένοχους 13 άτομα, μεταξύ των οποίων 10 Αλβανούς πολίτες, για συμμετοχή σε οργανωμένο δίκτυο. Το δίκτυο αυτό συμμετείχε στη διακίνηση, διανομή και εμπόριο συνολικά 1.122 κιλών κοκαΐνης μέχρι τη σύλληψή τους το 2019.

Άτομα ηλικίας 25 έως 53 ετών καταδικάστηκαν σε συνολικά 183 χρόνια φυλάκιση, με 19 χρόνια και τέσσερις μήνες φυλάκιση για τον διοργανωτή. Μετά από ενδελεχή έρευνα, η αστυνομία ανακάλυψε ένα αλβανικό δίκτυο που βρισκόταν πίσω από ένα μεγάλο μέρος του εμπορίου κοκαΐνης στην Κοπεγχάγη. Η διακίνηση κοκαΐνης γινόταν από την Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Γερμανία και χρησιμοποιήθηκαν κωδικοποιημένα τηλέφωνα για αμοιβαία επικοινωνία και συντονισμό.

Στη Δανία, το δίκτυο ελεγχόταν από έναν Αλβανό που ήρθε στη Δανία το 1998 με ψεύτικη ταυτότητα. Στη συνέχεια, ο διοργανωτής έφερε μέλη της οικογένειας στη Δανία και τη Σουηδία για αρκετά χρόνια για να τον βοηθήσουν σε αυτό το εγχείρημα. Ένας ξάδερφός του ήταν μεταξύ άλλων επικεφαλής του δικτύου στη Σουηδία. Επιπλέον, ένας άλλος ξάδελφος ήταν υπεύθυνος για την ανάμειξη και τη μεταπώληση της κοκαΐνης τόσο στη Δανία όσο και στη Σουηδία.

Η υπόθεση, όπου ξεκίνησε η έρευνα από την Αστυνομία της Κοπεγχάγης το φθινόπωρο του 2018, είναι γνωστή ως Επιχείρηση «Goldfinger». Στις 26 Ιουνίου 2019, η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις τόσο στη Δανία όσο και στο εξωτερικό. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την αστυνομία της Σουηδίας, της Γερμανίας, της Σλοβενίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας, της Αλβανίας και της EUROPOL και της EUROJUST.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου