20 Αλβανοί συλληφθέντες στην Ιταλία, ενώ κατασχέθηκαν ναρκωτικά αξίας 3 εκατ. ευρώ

20 Αλβανοί συλληφθέντες στην Ιταλία, ενώ κατασχέθηκαν ναρκωτικά αξίας 3 εκατ. ευρώ

Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε 20 Αλβανούς και 2 Ιταλούς, ενώ κατασχέθηκαν 20 κιλά κοκαΐνη, 81 κιλά μαριχουάνα, 10 κιλά ηρωίνη αξίας 3 εκατ. ευρώ και 453 χιλιάδες ευρώ μετρητά. Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο επιχείρησης με την επωνυμία «Turn Over» για επίθεση σε εγκληματική οργάνωση ναρκωτικών. Η επιχείρηση επεκτάθηκε ταυτόχρονα σε Βαρέζε, Μιλάνο, Λέκκο, Μπέργκαμο και Νοβάρα.

Περίπου 80 Καραμπινιέροι μαζί με σκύλους βρίσκονται από τα ξημερώματα στο τερέν για να εκτελέσουν εντάλματα σύλληψης. Η επιχείρηση μετονομάστηκε σε «Turn Over», επειδή το χαρακτηριστικό γνώρισμα της φυλής ήταν η συνεχής αντικατάσταση των διανομέων που δραστηριοποιούνταν στην περιοχή με «φρέσκους εργάτες» που προέρχονταν από την Αλβανία.

Διαπιστώθηκε η ύπαρξη εγκληματικής ομάδας ήδη γνωστής στις ειδήσεις ως εμπλεκόμενη σε αιματηρό συμβάν που έλαβε χώρα τον Νοέμβριο του 2016 στο Canegrate, στην περιοχή Legnano. Με την ευκαιρία αυτή, κατά τη διάρκεια συμπλοκής με άλλη αλβανική ομάδα για τον έλεγχο περιοχών διακίνησης ναρκωτικών, πυροβολήθηκαν οι Αλβανοί αδελφοί Agron και Alban Lleshaj, 27 και 24 ετών. Ένας από τους συλληφθέντες κατά τη σημερινή επιχείρηση είναι ο αδερφός των θυμάτων εκείνου του επεισοδίου.

Η έρευνα για τη σημερινή επιχείρηση προέκυψε από τη σύλληψη κατά παραλήρημα Αλβανού υπηκόου, στον οποίο βρέθηκαν 110 δόσεις κοκαΐνης, συνολικού βάρους 94,2 γραμμαρίων και του ποσού των 11.950 ευρώ τον Ιούνιο του 2020.

Πολλοί από τους συνεργάτες συνδέονται μεταξύ τους με οικογενειακούς δεσμούς και η εγκληματική ένωση χαρακτηρίζεται από την ικανότητα να εξασφαλίζει συνεχή κύκλο εργασιών διανομέων στην περιοχή, εξασφαλίζοντας εναλλαγή των που προέρχονται από τη χώρα καταγωγής τους κάθε 3 μήνες. Εντοπίστηκαν 3 σπίτια στην επαρχία Βαρέζε, που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά ως «αποθήκη» ναρκωτικών και «εργαστήριο» συσκευασίας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου