Κατάσχεση περιουσίας 1 εκατ. ευρώ από εγκληματική ομάδα διακίνησης ναρκωτικών σε Ιταλία και Αλβανία

Κατάσχεση περιουσίας 1 εκατ. ευρώ από εγκληματική ομάδα διακίνησης ναρκωτικών σε Ιταλία και Αλβανία

Η Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος ολοκλήρωσε την προανάκριση εγκληματικής ομάδας διακίνησης ναρκωτικών, σε συνεργασία με την Κοινή Ομάδας Ερευνών με την Εισαγγελία του Μπέργκαμο, στην Ιταλία, η οποία υποστηρίχθηκε από την Eurojust και την Europol.

«Ως αποτέλεσμα των ανακριτικών ενεργειών που πραγματοποιήθηκαν σε Ιταλία και Αλβανία, κατέστη δυνατό να ανακαλυφθεί εγκληματική ομάδα που δρούσε στην Ιταλία και την Αλβανία, η οποία είχε ως στόχο την εμπορία ναρκωτικών όπως κοκαΐνη, ηρωίνη και μαριχουάνα. Από τις ανακριτικές ενέργειες κατέστη δυνατό να αποδειχθεί το εμπόριο ποσότητας άνω των 120 κιλών κοκαΐνης, 15 κιλών πολύ καθαρής ηρωίνης, καθώς και 129 κιλών μαριχουάνας και 92 κιλών χασίς, που κατασχέθηκαν στην Ιταλία σε διάφορες επιχειρήσεις».

Η εγκληματική δραστηριότητα αυτής της ομάδας έχει αναπτυχθεί για την περίοδο από το 2015 και μετά και έχει αναπτυχθεί στην Αλβανία κυρίως στο Δυρράχιο, καθώς και σε διάφορες πόλεις της Ιταλίας, όπως Μπέργκαμο, Μπρέσια, Μιλάνο, Τορίνο, όπου γινόταν η μεταφορά και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Από τις κοινές έρευνες συλλέχθηκαν τα απαραίτητα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η εγκληματική αυτή ομάδα δημιουργήθηκε και διευθύνθηκε από τους κατηγορούμενους Gernard Beu, Emirjan Beu και Braniol Liço, οι οποίοι συντόνιζαν τις μεταξύ τους ενέργειες για τη διαχείριση της εγκληματικής ομάδας.

Ενώ, ως συμμετέχοντες στην εγκληματική αυτή ομάδα που συνεργάζονταν με τους αρχηγούς της ομάδας και μεταξύ τους, εντοπίστηκαν άλλα 18 άτομα, τα οποία σε διαφορετικούς χώρους και σε διαφορετικούς χρόνους, ασκούσαν δραστηριότητα εμπορίας ναρκωτικών.

Με βάση τις δικαστικές αποφάσεις, κατασχέθηκαν 3 (τρεις) εμπορικές εταιρείες και τα περιουσιακά τους στοιχεία, άλλες τέσσερις εμπορικές δραστηριότητες, αλιευτικά σκάφη, οχήματα, 5 (πέντε) ακίνητα, ένα διαμέρισμα και ένα γκαράζ..

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου