Σε απεργία πείνας έχουν προβεί οι Αλβανοί κατάδικοι στις φυλακές Κέρκυρας

Σε απεργία πείνας έχουν προβεί οι Αλβανοί  κατάδικοι στις φυλακές Κέρκυρας

Απεργία πείνας κάνουν εδώ και μια εβδομάδα οι κατάδικοι στις φυλακές Κέρκυρας. Μεταξύ των 100 κρατουμένων, το 60% είναι Αλβανοί, οι οποίοι σε συνέντευξή τους διαμαρτύρονται για τις άσχημες συνθήκες που αντιμετωπίζουν, ενώ υποστηρίζουν ότι δεν τους δίνονται άδειες και αποφυλάκιση υπό όρους παρόλο που πληρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Όπως λένε, θα συνεχίσουν την απεργία μέχρι να ακουστεί η φωνή τους και υποστηρίζουν ότι ο δικηγόρος τους συνελήφθη και μπήκε στο ψυχιατρείο. Σύμφωνα με τους ίδιους, υφίστανται διακρίσεις επειδή είναι Αλβανοί.

Οι Αλβανοί κρατούμενοι απευθύνουν επίσης έκκληση στο αλβανικό κράτος να επικοινωνήσει με τις ελληνικές αρχές ώστε τα αιτήματά τους να ικανοποιηθούν όπως προβλέπει ο νόμος.

«Τηλεφωνώ από τις φυλακές της Κέρκυρας, είμαστε εδώ και μια εβδομάδα σε απεργία πείνας για τους νόμους που δεν ισχύουν για εμάς και τα δικαιώματα της αποφυλάκισης, κυρίως. Συμπληρώνουμε την αίτηση για άδεια και δεν μας τη δίνουν.

Οι καθυστερήσεις μας κάνουν να αντιδράσουμε έτσι, οι τιμωρίες είναι στο μέγιστο άδικες. Ειδικά σε εμάς τους ξένους φέρονται απάνθρωπα. Δίνουν άδεια στους Έλληνες κατευθείαν. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης να κάνει μια κίνηση. Τα δικά μας γράμματα δεν τα στέλνουν», δηλώνουν σε αλβανικό κανάλι.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου