Επίσκεψη Αλβανού ΥΠΕΣ στη Μ. Βρετανία - Συμπροεδρία με τον Βρετανό Υπουργό Μετανάστευσης στη συνεδρίαση της JMC

Επίσκεψη Αλβανού ΥΠΕΣ στη Μ. Βρετανία - Συμπροεδρία με τον Βρετανό Υπουργό Μετανάστευσης στη συνεδρίαση της JMC

Επίσκεψη στη Μεγάλη Βρετανία πραγματοποιεί ο υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας, Taulant Balla όπου προγραμματίζονται συναντήσεις με ανώτερους Βρετανούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων και με τον ομόλογό του James Cleverly.

Πρώτον, συμπροήδρευσε με τον Υπουργό Μετανάστευσης, Robert Jenrick, της συνεδρίασης της Κοινής Επιτροπής Εποπτείας (JMC), στο πλαίσιο της Κοινής Ομάδας Εργασίας κατά της Παράνομης Μετανάστευσης (TFPM), όπου τα σημαντικά αποτελέσματα αξιολογήθηκαν κατά περισσότερο από 90% μείωση της παράνομης μετανάστευσης.

Πριν από ένα χρόνο, οι πρωθυπουργοί Rama και Sunak συμφώνησαν να εμβαθύνουν τη συνεργασία σε τρεις τομείς κοινού ενδιαφέροντος, σε θέματα ασφάλειας και εσωτερικών υποθέσεων (κυρίως με έμφαση στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της παράνομης μετανάστευσης), την οικονομική ανάπτυξη και τις επενδύσεις, καθώς και την καινοτομία, τη νεολαία και εκπαίδευση.

Ο υπουργός Μπάλλα επεσήμανε ότι τα αποτελέσματα είναι απτά, χάρη σε αυτή την εντατική συνεργασία.

«Μέσω της άριστης και λειτουργικής συνεργασίας έχουμε ήδη επιτύχει εντυπωσιακά αποτελέσματα στην καταπολέμηση του εγκλήματος και στην αναχαίτιση και καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης», υπογράμμισε ο Αλβανός υπουργός Εσωτερικών.

...

Η Μεγάλη Βρετανία έχει δαπανήσει 1,7 εκατ. ευρώ σε οχήματα για την επιστροφή των Αλβανών κρατουμένων

Τριάντα επτά μικρά λεωφορεία και ηλεκτρικά οχήματα παραχώρησε στην Αλβανία η βρετανική κυβέρνηση με κόστος 1,7 εκατομμυρίου ευρώ (1,5 εκ. λίρες), στο πλαίσιο της πρόσφατης συμφωνίας για την επιστ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου