Η Μεγάλη Βρετανία έχει δαπανήσει 1,7 εκατ. ευρώ σε οχήματα για την επιστροφή των Αλβανών κρατουμένων

Η Μεγάλη Βρετανία έχει δαπανήσει 1,7 εκατ. ευρώ σε οχήματα για την επιστροφή των Αλβανών κρατουμένων

Τριάντα επτά μικρά λεωφορεία και ηλεκτρικά οχήματα παραχώρησε στην Αλβανία η βρετανική κυβέρνηση με κόστος 1,7 εκατομμυρίου ευρώ (1,5 εκ. λίρες), στο πλαίσιο της πρόσφατης συμφωνίας για την επιστροφή των Αλβανών κρατουμένων στη χώρα τους.

Όπως αναφέρει η Independent, η συμφωνία, που ανακοινώθηκε τον Μάιο, προβλέπει την αγορά των οχημάτων, ενώ 200 Αλβανοί κρατούμενοι στην Αγγλία και την Ουαλία θα σταλούν στα σπίτια τους για το υπόλοιπο της ποινής τους.

Σε αντάλλαγμα, η κυβέρνηση είπε ότι θα βοηθήσει στον «εκσυγχρονισμό» του αλβανικού σωφρονιστικού συστήματος.

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, η συμφωνία αναμενόταν να κοστίσει στο υπουργείο Δικαιοσύνης του Ηνωμένου Βασιλείου περίπου 8 εκατομμύρια λίρες σε διάστημα δύο ετών, με περαιτέρω χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Οι αξιωματούχοι επέμειναν ότι αυτό αντιπροσωπεύει εξοικονόμηση, επισημαίνοντας το γεγονός ότι κοστίζει 40.000 λίρες ετησίως για να στεγαστεί κάθε κρατούμενος στη Βρετανία.

Μέρος της συμφωνίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στοχεύει στον εξοπλισμό της αλβανικής σωφρονιστικής υπηρεσίας με νέο στόλο οχημάτων».

«Περίπου 500.000 λίρες θα δαπανηθούν για 15 ηλεκτρικά οχήματα, ενώ 22 νέα μικρά λεωφορεία θα παρασχεθούν στις σωφρονιστικές υπηρεσίες της Αλβανίας με κόστος άνω του 1 εκατομμυρίου λιρών».

Ανακοινώνοντας τη συμφωνία τον Μάιο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Άλεξ Τσαλκ είπε ότι «το κοινό αναμένει ότι οι ξένοι εγκληματίες θα πρέπει να εκτίσουν τις ποινές τους στο εξωτερικό – όχι στις φυλακές μας σε βάρος του φορολογούμενου».

Υποσχέθηκε ότι η συμφωνία θα «επιταχύνει την απομάκρυνση αυτών των παραβατών και θα δώσει στα θύματα εμπιστοσύνη ότι οι σοβαροί εγκληματίες θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν τη δικαιοσύνη και να περάσουν το υπόλοιπο της ποινής τους πίσω από τα κάγκελα».

...

4,6 εκατ. ευρώ το χρόνο θα καταβάλει στην Αλβανία η Μ. Βρετανία για τη μεταφορά και συντήρηση των Αλβανών κρατουμένων

Η Μεγάλη Βρετανία θα πληρώνει στην Αλβανία τουλάχιστον 4,6 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για να μεταφέρει στις φυλακές της τους πιο επικίνδυνους Αλβανούς κρατούμενους στο πλαίσιο της συμφωνίας που επικυρώθ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου