Στο SPAK καταγγέλθηκε ο Επικεφαλής των Δικαστικών Επιμελητών για απόκρυψη ποινής φυλάκισης 1 έτους για ναρκωτικά στην Ολλανδία

Στο SPAK καταγγέλθηκε ο Επικεφαλής των Δικαστικών Επιμελητών για απόκρυψη ποινής φυλάκισης 1 έτους για ναρκωτικά στην Ολλανδία

Στην ειδική εισαγγελία του SPAK παραπέμφθηκε ο σημερινός επικεφαλής του Αλβανικού Επιμελητηρίου Δικαστικών Επιμελητών, Tedi Mallaveci.

Η αναφορά έγινε από τον Fatos Alimadhi, ο οποίος ζητά από τους εισαγγελείς του SPAK να διευρύνουν τις έρευνες για ποινικά αδικήματα όπως κατάχρηση καθήκοντος, πλαστογραφία σφραγίδων, σύγκρουση συμφερόντων, ξέπλυμα.

Το 1997, o Mallaveci καταδικάστηκε σε φυλάκιση 1 έτους με τελεσίδικη απόφαση του Κεντρικού Δικαστηρίου της Ουτρέχτης στην Ολλανδία και εξέτισε την ποινή του σε φυλακή τακτικής ασφάλειας από τις 21 Μαΐου 1997 έως τις 26 Αυγούστου 1997, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Αφού εξέτισε την ποινή του και πολιτογραφήθηκε εκ νέου στην Αλβανία, στις 25 Ιουλίου 2003, ο πρόεδρος του εθνικού επιμελητηρίου δικαστικών επιμελητών, άλλαξε το όνομά του από "Teodor Mallaveci" στο "Tedi Mallaveci" ".

Εν τω μεταξύ, το 2003, ο Μαλαβέτσι εργάστηκε ως αστυνομικός της δικαστικής αστυνομίας στην Εισαγγελία των Τιράνων (OPGJ) και δήλωσε ότι δεν είχε καταδικαστεί στο παρελθόν.

Ως αποτέλεσμα της απόκρυψης της ποινής, εισήχθη στις τάξεις του OPGJ των Τιράνων, παραβιάζοντας ανοιχτά τον νόμο.

Το 2004, ο Tedi Mallaveci άρχισε να ασκεί τα καθήκοντα του κρατικού δικαστικού επιμελητή για να διοριστεί αργότερα ως γενικός διευθυντής, παραβιάζοντας το νόμο του 2001 που απαγόρευε την άσκηση αυτού του καθήκοντος εάν υπήρχε τελεσίδικη ποινική απόφαση.

Αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Μαλαβέτσι να πει ξανά ψέματα και να επωφεληθεί τους καρπούς της άσκησης του υψηλού κρατικού λειτουργού.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου