Σε έντονη διαμάχη η ιταλική αντιπολίτευση με την κυβέρνηση Μελόνι για τη συμφωνία με την Αλβανία

Σε έντονη διαμάχη η ιταλική αντιπολίτευση με την κυβέρνηση Μελόνι για τη συμφωνία με την Αλβανία

Τα κόμματα της ιταλικής αντιπολίτευσης απέστειλαν επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής ζητώντας τη διατήρηση του ρόλου της Βουλής για ένα πολύ λεπτό θέμα όπως αυτό των μεταναστών.

Οι Più Europa, PD, Avs, Azione και M5s, ζητούν από τον επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων, Lorenzo Fontana, να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε η συμφωνία μεταξύ Ιταλίας και Αλβανίας να μεταδοθεί στην Βουλή των Αντιπροσώπων, σύφωνα με ιταλικά ΜΜΕ.

Η πρωτοβουλία προτάθηκε από τον γενικό γραμματέα του κόμματος PiuEuropa, Ricardo Magi.

Το περιεχόμενο είναι σαφές, το αίτημα αναφέρει:

«Το άρθρο 80 του Συντάγματος ορίζει ότι διεθνείς συμφωνίες που έχουν πολιτικό χαρακτήρα ή προβλέπουν διαιτησία ή δικαστικές ρυθμίσεις υπόκεινται σε κύρωση από τη Βουλή για «έλεγχο από τους εκπροσώπους του λαού».

Η επιστολή που απευθυνόταν στον πρόεδρο της Βουλής προέκυψε στο πλαίσιο της σύγκρουσης της πλειοψηφίας με την αντιπολίτευση στην Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων της Βουλής για το θέμα των μεταναστών.

«Ακολουθούμε το αίτημα που έγινε στη συνεδρίαση της διάσκεψης των προέδρων των κοινοβουλευτικών ομάδων για το θέμα της συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ της ιταλικής και της αλβανικής κυβέρνησης για το ζήτημα των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο», αναφέρεται στην επιστολή της αντιπολίτευσης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου