Το SPAK αιτείται την έκδοση από την Τουρκία Αλβανού αρχηγού διεθνούς καρτέλ ναρκωτικών

Το SPAK αιτείται την έκδοση από την Τουρκία Αλβανού αρχηγού διεθνούς καρτέλ ναρκωτικών

Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει έτοιμο το αίτημα που ετοίμασε η Ειδική Εισαγγελία προκειμένου να ενημερώσει τους Τούρκους ομολόγους για την έκδοση του Ντριτάν Ρετζέπι. Του έχουν ήδη επιβληθεί δύο ποινές στην Αλβανία, ενώ διερευνάται άλλη μια διαδικασία. Εκτός από την Αλβανία, υπάρχουν άλλες 3 χώρες που καταζητούν τον Dritan Rexhepi.

Η Ειδική Εισαγγελία απέστειλε το αίτημα στο υπουργείο Δικαιοσύνης για την έκδοση του Ντριτάν Ρετζέπι, ο οποίος συνελήφθη στην Τουρκία πριν από τρεις ημέρες.

Παρά το γεγονός ότι η Ιταλία, η Μεγάλη Βρετανία, η Ισπανία και ο Εκουαδόρ αναζητούν επίσης τον λεγόμενο «Ιούλιο Καίσαρα» των ναρκωτικών, σε αυτή τη διαδικασία βρίσκεται και η Αλβανία. Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια για τη δολοφονία δύο αστυνομικών το 1998 όταν ήταν 18 ετών.

Επίσης, καταζητείται για την απαγωγή και δολοφονία του Jan Prega. Το 2015 έλαβε άλλη μια ποινή φυλάκισης 4 ετών για παραποίηση εγγράφων. Ο 43χρονος δεν έχει εκτίσει ούτε μια μέρα στην Αλβανία από τότε που έλαβε τις ποινές ερήμην.


Καταδικάστηκε σε 20 χρόνια στην Ιταλία για διακίνηση ναρκωτικών αλλά και για απόδραση από τη φυλακή. Μπόρεσε να δραπετεύσει από από τις φυλακές στο Εκουαδόρ, ενώ στην Αγγλία καταζητείται και για διεθνή διακίνηση ναρκωτικών.

Πριν από τρεις ημέρες συνελήφθη από την τουρκική αστυνομία όπου είχε μπει με διαβατήριο στο όνομα Κολομβιανού πολίτη. Συνελήφθη σε πολυτελή βίλα όπου βρισκόταν μαζί με τη γυναίκα και τον γιο του.

Το τουρκικό δικαστήριο θα εξετάσει τώρα το αίτημα της Αλβανίας και θα αποφασίσει εάν ο Dritan Rexhepi θα εκδοθεί στην Αλβανία ή σε άλλη χώρα.

...

Ο Αλβανός ναρκο-βαρώνος που συνελήφθη στην Τουρκία διατηρούσε σχέσεις με υψηλόβαθμα στελέχη στο Εκουαδόρ

Δύο χρόνια αφότου ένας δικαστής στο Εκουαδόρ απελευθέρωσε πρόωρα τον Dritan Rexhepi και περισσότερο από ένα χρόνο αφότου δεν ήταν γνωστή η τοποθεσία του, καθώς δεν συμμορφώθηκε με τα μέτρα που είχαν τ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου