Κατασχέσεις ύψους 866.000€ έκανε η ιταλική αστυνομία από αλβανο-ιταλική συμμορία ναρκωτικών

Κατασχέσεις ύψους 866.000€ έκανε η ιταλική αστυνομία από αλβανο-ιταλική συμμορία ναρκωτικών

Σε χειροπέδες κατέληξαν τέσσερις Αλβανοί από την ιταλική αστυνομία. Η σύλληψή τους έγινε στο πλαίσιο της επιχείρησης που ξεκίνησε τα ξημερώματα από την Επαρχιακή Διοίκηση της Imperia, της Γένοβας και της Scico της Guardia di Finanza. Συνολικά, εκτελέστηκαν 26 εντάλματα σύλληψης για διακίνηση ναρκωτικών από εγκληματικές ομάδες τύπου μαφίας.

Από τα 26 άτομα που εμπλέκονται, ένας είναι Κουβανός, δύο είναι από τον Ισημερινό και τέσσερις είναι Αλβανοί, αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης. 17 από τους συλληφθέντες κατηγορούνται ως μέλη εγκληματικής ένωσης που διευθύνεται από μέλη της οικογένειας De Marte-Gioffrè, με καταγωγή από τη Seminara και συνδέονται με τις ομάδες «Ndrangheta» που κατοικούν στην Καλαβρία, αλλά με ρίζες εδώ και χρόνια στο Diano, όπου δραστηριοποιείται στις επαρχίες της Imperia από το 2020 και στοχεύει στην αγορά, καλλιέργεια, μεταφορά, μεταπώληση και μεταφορά κοκαΐνης, χασίς και μαριχουάνας

Η οργάνωση είχε πολλές κατοικίες που ανήκαν σε μέλη και χρησιμοποιήθηκαν για επιχειρησιακές συναντήσεις μελών με σκοπό τη λήψη αποφάσεων σχετικά με την προμήθεια ναρκωτικών, για διαπραγματεύσεις με προμηθευτές και αγοραστές, για αποθήκευση, συσκευασία και μεταφορά ναρκωτικών κλπ

Τα μέλη είχαν επίσης στη διάθεσή τους «κρυπτόφωνα» για επικοινωνία μεταξύ των μελών, για αποστολή χρημάτων και για συλλογή δεμάτων που περιείχαν ναρκωτικά αλλά και όπλα και αυτοκίνητα συνεργατών ή ενοικιαζόμενα ειδικά για τη μεταφορά ναρκωτικών, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις φορτώνονταν και σε λεωφορεία της γραμμής Reggio Calabria-Ventimiglia.

Οι ύποπτοι κατηγορούνται για 56 επεισόδια αγοράς, πώλησης, μεταφοράς ποσοτήτων κοκαΐνης και μαριχουάνας, καθώς και καλλιέργειας μαριχουάνας. Μεταξύ των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν είναι ο τραυματισμός, η κλοπή μεταφορικών μέσων, ο εκβιασμός, οι απειλές.

Επίσης, επιβλήθηκε προληπτική κατάσχεση σε 18 υπόπτους συνολικού ποσού 866.400 ευρώ, προϊόντα παράνομης δραστηριότητας εγκληματικών ενώσεων, για 128 τραπεζικές σχέσεις, 18 οχήματα και 12 μοτοσυκλέτες, 6 ακίνητα και 39 ακίνητα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου