Στην τσιμπίδα της Frontex οδηγός που επιχείρησε να περάσει 3 καλάσνικοφ με πάνω 1000 σφαίρες από την Αλβανία στην Ελλάδα

Στην τσιμπίδα της Frontex οδηγός που επιχείρησε να περάσει 3 καλάσνικοφ με πάνω 1000 σφαίρες από την Αλβανία στην Ελλάδα

Οι δυνάμεις της Frontex συνεχίζουν να καταγράφουν επιτυχίες στο κομμάτι της φύλαξης των συνόρων και του ελέγχου όσων επιχειρούν να περάσουν από αυτά. Μια πρόσφατη επιτυχία, αφορά όχημα το οποίο επιχείρησε να περάσει από την Αλβανία στην Ελλάδα και είχε κρυμμένα σε ειδικό χώρο 3 καλάσνικοφ, σφαίρες και γεμιστήρες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Frontex, αξιωματικοί της στην Αλβανία, βοήθησαν στην κατάσχεση πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών που ήταν κρυμμένα σε αυτοκίνητο που προσπαθούσε να περάσει τα σύνορα με κατεύθυνση προς Ελλάδα. Μετά από έλεγχο και έρευνα στο αυτοκίνητο, η ομάδα της Frontex και οι Αλβανοί αξιωματικοί ανακάλυψαν έναν κρυφό χώρο πίσω από το πίσω κάθισμα του οχήματος που περιείχε 3 καλάσνικοφ, 4 γεμιστήρες, ένα πιστόλι και περισσότερες από 1000 σφαίρες.

Τα καλάσνικοφ της Αλβανίας αποτελούν βραχνά για όλα τα Βαλκάνια και όχι μόνο. Από την κατάρρευση των «πυραμίδων» το 1997 όταν και ο κόσμος εισέβαλε στις στρατιωτικές αποθήκες, τα καλάσνικοφ κατέληξαν στα χέρια εμπόρων όπλων αλλά και απλών κατοίκων που τα κρατούν ακόμη στα σπίτια τους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου