Φυλακή για τον Αλβανό πρώην αστυνομικό διευθυντή που αποκάλυψε μυστικές πληροφορίες σε δύο καταζητούμενους στη Γερμανία

Φυλακή για τον Αλβανό πρώην αστυνομικό διευθυντή που αποκάλυψε μυστικές πληροφορίες σε δύο καταζητούμενους στη Γερμανία

Η αποκάλυψη πληροφοριών επ' αμοιβής σε δύο άτομα υπό έρευνα από τις γερμανικές αρχές δεν στοίχισε μόνο την καριέρα στην αστυνομία για τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή της Επιχείρησης Επιβολής του Νόμου στην Αλβανία, αλλά και την ελευθερία του.

Η αντιπαράθεση του Artan Shkëmbi με την αλβανική δικαιοσύνη ξεκίνησε το 2020, όταν ο πρώην γενικός διευθυντής εκείνης της εποχής, Ardi Veliu, τον ανέστειλε από τα καθήκοντά του, μετά από πληροφορίες που έλαβε από τις γερμανικές αρχές.

Σε αυτές τις απόρρητες πληροφορίες, οι αλβανικές αρχές στην Αλβανία ενημερώθηκαν ότι ένας Αλβανός υπό έρευνα στη Γερμανία ειδοποιήθηκε από ανώτερο στέλεχος της αλβανικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι ο Artan Shkëmbi μέσω αίτησης έστειλε στον υπό έρευνα πολίτη, φωτογραφία από το σύστημα Deep See όπου τον ενημέρωσε για την έρευνα που ξεκίνησαν ξένοι πράκτορες σε βάρος του.

Ο εν λόγω πολίτης, ταυτοποιημένος με τα αρχικά Κ.Β., το διαβίβασε στον άλλον υπό έρευνα Α.Π.

Τότε, η εισαγγελία είπε ότι ο Artan Shkëmbi είναι ύποπτος ότι αποκάλυψε μυστικές υπηρεσίες, ακυρώνοντας τις έρευνες που γίνονταν στη Γερμανία σε βάρος κάποιων Αλβανών πολιτών με σκοπό το κέρδος.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του είχε αρχικά περάσει στο SPAK, αλλά στη συνέχεια τον φάκελο ανέλαβε η εισαγγελία Τιράνων. Ήδη ο Αρτάν Σκέμπι περιμένει την αντιπαράθεση στην έφεση των Τιράνων κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου