Κέρδη 28 δισεκατομμύρια δολάρια για τις βραχυπρόθεσμες μισθώσεις στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι

Κέρδη 28 δισεκατομμύρια δολάρια για τις βραχυπρόθεσμες μισθώσεις στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι

Η κατάρριψη των ρεκόρ φαίνεται να είναι το θέμα του φετινού καλοκαιριού στην Ευρώπη! Οι βραχυπρόθεσμες μισθώσεις στην ηπειρωτική χώρα παρουσίασαν άνευ προηγουμένου ζήτηση τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, αλλά ο Αύγουστος σημείωσε νέο ρεκόρ ζήτησης. Σύμφωνα με στοιχεία της Airbnb, κατά τον μήνα Αύγουστο, η Ευρώπη κατέγραψε 53,7 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις μέσω αυτής της πλατφόρμας, που αποτελεί το ιστορικό ρεκόρ διανυκτερεύσεων σε έναν μόνο μήνα.

Συνολικά, για τη θερινή περίοδο η αγορά βραχυχρόνιων ενοικίων στην Ευρώπη σημείωσε μια εξαιρετική άνθηση φέτος. Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και βιλών προσέφεραν 219,5 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις διαθέσιμες προς ενοικίαση, ή 10,5 τοις εκατό περισσότερες από ό,τι πριν από ένα χρόνο. Από αυτές, κρατήθηκαν 145,4 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις με αύξηση 10 τοις εκατό σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ρεκόρ κερδών
Κατά τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες, τα έσοδα από βραχυπρόθεσμα ενοίκια στην Ευρώπη έφθασαν τα 27,9 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 27 τοις εκατό περισσότερα από το περασμένο καλοκαίρι. Οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και βιλών που έχουν καταχωριστεί για βραχυχρόνιες ενοικιάσεις αποκόμισαν τα οφέλη ενός καλοκαιριού ρεκόρ το 2023, καθώς είδαν υψηλότερη πληρότητα και υψηλότερες τιμές.

Το ποσοστό πληρότητας σε ολόκληρη την ήπειρο ήταν 66,2% αυτό το καλοκαίρι, ενώ η μέση ημερήσια τιμή ήταν κατά μέσο όρο 176 €, μια εντυπωσιακή αύξηση 16% από έτος σε έτος. Οι μέσες ημερήσιες τιμές στις 20 κορυφαίες ευρωπαϊκές χώρες κυμαίνονταν από 62 ευρώ έως 156 ευρώ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου