Έφτασε στο αεροδρόμιο των Τιράνων το πρώτο αεροπλάνο με Αλβανούς που εγκατέλειψαν το Ισραήλ

Έφτασε στο αεροδρόμιο των Τιράνων το πρώτο αεροπλάνο με Αλβανούς που εγκατέλειψαν το Ισραήλ

Αεροπλάνο με Αλβανούς πολίτες που διέμεναν στο Ισραήλ και βρίσκονταν εν μέσω της σύγκρουσης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων έφτασε στην Αλβανία πριν από λίγο. Σήμερα το απόγευμα της Κυριακής, το αεροπλάνο αλβανικής εταιρείας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο των Τιράνων. Αυτό το αεροπλάνο τσάρτερ είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, «Μπεν Γκουριόν».

«Σήμερα το βράδυ έφτασε το πρώτο αεροπλάνο με Αλβανούς πολίτες που ζήτησαν να φύγουν από το Ισραήλ μετά την κήρυξη της κατάστασης πολέμου. Το αεροπλάνο «Air Albania» με 40 επιβάτες, συμπεριλαμβανομένων πολιτών από χώρες της περιοχής όπως το Κοσσυφοπέδιο, η Βόρεια Μακεδονία, επικουρούμενο από το Υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών, το Υπουργείο Υποδομών και Ενέργειας και την Αλβανική Πρεσβεία στο Ισραήλ, προσγειώθηκε πριν από λίγη ώρα στο διεθνές αεροδρόμιο «Μητέρα Τερέζα».

Τους επιβάτες υποδέχθηκε και χαιρέτησε η υπουργός Igli Hasani. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και άλλες ειδικές πτήσεις προς Τελ Αβίβ, ενώ το ΥΠΕΞ συντονίζεται με τα αδελφά υπουργεία των χωρών της περιοχής για να βοηθήσουν όλους τους πολίτες που θέλουν να επιστρέψουν στις χώρες τους» - αναφέρεται σε κοινοποίηση του υπουργείου εξωτερικών.

Η πτήση πραγματοποιήθηκε σε συντονισμό με την αλβανική πρεσβεία στο Ισραήλ και τις τοπικές αρχές. Η πτήση ήταν πολύ περίπλοκη γιατί πολλές εταιρείες άρχισαν να ακυρώνουν ταξίδια στο Ισραήλ ή από τα αεροδρόμια αυτής της χώρας.

Νωρίτερα, η πρέσβης της Αλβανίας στο Ισραήλ, Meri Kumbe, ανακοίνωσε ότι εδώ και 48 ώρες βρίσκεται σε επαφή με Αλβανούς πολίτες που ζουν και εργάζονται στο Ισραήλ για να τους βοηθήσει να φύγουν από τη χώρα.

«Με εντολή της Υπουργού, υπάρχει μέγιστη προσοχή για τους πολίτες μας, για τους υπαλλήλους και τα μέλη των οικογενειών της πρεσβείας, καθώς και για τους πολίτες από το Κόσοβο, το Μαυροβούνιο ή τη Βόρεια Μακεδονία.

Είναι δύσκολες ώρες για εμάς εδώ στο Ισραήλ, αλλά εκ μέρους της αλβανικής κυβέρνησης, εγγυώμαι τους Αλβανούς πολίτες και τις οικογένειές τους, ότι υπό την καθοδήγηση του Υπουργείου Εξωτερικών μας και των ισραηλινών αρχών ακολουθούνται όλες οι διαδικασίες για την ασφάλειά τους , κατά την παραμονή και την αναχώρησή τους στην Αλβανία», είπε η πρέσβης που έκανε έκκληση για ακύρωση των πτήσεων όσων έχουν προγραμματίσει να μεταβούν σε αυτή τη χώρα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου