Δύο δικαστές έχουν παραιτηθεί από την εξέταση του αιτήματος Μπελέρη για άδεια ορκωμοσίας

Δύο δικαστές έχουν παραιτηθεί από την εξέταση του αιτήματος Μπελέρη για άδεια ορκωμοσίας

Η υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας Φρέντη Μπελέρη έχει γίνει βραχνάς για τους δικαστές του Πρωτοδικείου του Δυρραχίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο δικαστές παραιτήθηκαν από την εξέταση του αιτήματος του Μπελέρη να λάβει ολιγόωρη άδεια ώστε να μπορέσει να παραστεί στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Χιμάρας και να ορκιστεί δήμαρχος, όπως ορίζει ο αλβανικός εκλογικός νόμος.

Αρχικά, ο δικαστής Rexhep Bekteshi, ο οποίος ορίστηκε μετά από κλήρο για να κρίνει το αίτημα, παραιτήθηκε. Στη συνέχεια, ο κλήρος έπεσε στη δικαστή της Besiana Garxenaj, η οποία επίσης αποχώρησε αρνούμενη να εμπλακεί σε αυτή τη υπόθεση. Τελικά η δικαστής Entela Shedola ανέλαβε την εξέταση του αιτήματος και μέχρι στιγμής δεν έχει παραιτηθεί.

Αρκετά περίεργη εξέλιξη η παραίτηση δυο δικαστών για μια διαδικασία καθόλα νόμιμη κατά τα λεγόμενα του πρωθυπουργού της Αλβανίας.

Η συνεδρίαση για την εξέταση του αιτήματος έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί το μεσημέρι της 10ης Οκτωβρίου στο Δυρράχιο, δυο ημέρες πριν την έναρξη της δίκης των Φρέντη Μπελέρη και Παντελή Κοκαβέση.


...

Στις 12 Οκτωβρίου η πρώτη δικάσιμος για την υπόθεση Μπελέρη - Κοκαβέση

Το Ειδικό Δικαστήριο όρισε την 12 Οκτωβρίου ως ημερομηνία της πρώτης δικασίμου στην δικαστική διαδικασία εις βάρος του Φρέντη Μπελέρη, εκλεγμένου Δημάρχου Χιμάρας, που κατηγορήθηκε για διαφθορά στις&n...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου