Στις 12 Οκτωβρίου η πρώτη δικάσιμος για την υπόθεση Μπελέρη - Κοκαβέση

Στις 12 Οκτωβρίου η πρώτη δικάσιμος για την υπόθεση Μπελέρη - Κοκαβέση

Το Ειδικό Δικαστήριο όρισε την 12 Οκτωβρίου ως ημερομηνία της πρώτης δικασίμου στην δικαστική διαδικασία εις βάρος του Φρέντη Μπελέρη, εκλεγμένου Δημάρχου Χιμάρας, που κατηγορήθηκε για διαφθορά στις τοπικές εκλογές της 14ης Μαΐου στην Αλβανία. Ο φάκελος του SPAK θα εξεταστεί από τον ειδικό δικαστή Erjon Çela, αφού η εισαγγελία ολοκλήρωσε τις έρευνες και έστειλε την υπόθεση για δίκη. Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται μαζί με τον εκλεγμένο δήμαρχο Χιμάρας και ο Παντελής Κοκαβέσης.

Στις 14 Σεπτεμβρίου το Ειδικό Δικαστήριο αποφάσισε την διαβίβαση της δικογραφίας στο ακροατήριο, εν τω μεταξύ ο Μπελέρης έχει ζητήσει 6 φορές την αντικατάσταση του περιοριστικού όρου της προφυλάκιση με ένα ηπιότερο όρο, που όμως δεν έγινε δεκτό απο το Δικαστήριο.

Ο Φρέντης Μπελέρης δεν έχει μπορέσει να αναλάβει τα δημαρχιακά καθήκοντα του, καθώς οι δικαστικές αρχές δεν του χορήγησαν άδεια ώστε να μπορέσει να γίνει η ορκωμοσία του.

Για την υπόθεση του έχει τοποθετηθεί ουκ ολίγες φορές και η ελληνική κυβέρνηση, η οποία χαρακτηρίζει την σύλληψη και κράτηση του παράνομη και πολιτική.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου