200 Βρετανοί στρατιώτες έφτασαν σήμερα στο Κοσσυφοπέδιο

200 Βρετανοί στρατιώτες έφτασαν σήμερα στο Κοσσυφοπέδιο

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι 200 Βρετανοί στρατιώτες έφτασαν στο Κοσσυφοπέδιο την Παρασκευή για να ενισχύσουν την ειρηνευτική αποστολή του στο Κοσσυφοπέδιο, KFOR.

«Η ανάπτυξη στρατευμάτων είναι ένα μετρημένο βήμα για να διασφαλιστεί ότι η KFOR έχει τις δυνάμεις που χρειάζεται για να εκπληρώσει την εντολή του ΟΗΕ για τη διατήρηση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της ελεύθερης κυκλοφορίας για όλους τους ανθρώπους στο Κοσσυφοπέδιο», ανέφερε το ΝΑΤΟ σε δελτίο Τύπου.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισε να στείλει επιπλέον στρατεύματα στο απόσπασμά του στο Κοσσυφοπέδιο, το οποίο έχει ήδη 400 Βρετανούς στρατιώτες, κατόπιν αιτήματος του Ανώτατου Διοικητή της Συμμαχίας για την Ευρώπη, SACEUR, Αμερικανού Στρατηγού Κρις Κάβολι.

Στις 3 Οκτωβρίου, ο Λευκός Οίκος είπε ότι η Σερβία έχει αρχίσει να αποσύρει στρατεύματα από τα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο. Η Σερβία απέρριψε τις κατηγορίες του Κοσσυφοπεδίου ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση που περιγράφεται από τις αρχές του Κοσσυφοπεδίου ως «απόπειρα προσάρτησης του βορρά του Κοσσυφοπεδίου».

Την ευθύνη για την επίθεση στη Μπάνισκα ανέλαβε ο Μίλαν Ράντοιτς, πρώην πρόεδρος της Σερβικής Λίστας, του κύριου κόμματος των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο που έχει την υποστήριξη του Βελιγραδίου. Στις 3 Οκτωβρίου, ο Radoicic συνελήφθη, ανακρίθηκε και διατάχθηκε να κρατηθεί για έως και 48 ώρες, πριν αφεθεί ελεύθερος μια μέρα αργότερα, αλλά χωρίς διαβατήριο και του απαγορεύτηκε να μεταβεί στο Κοσσυφοπέδιο. Η KFOR έχει επί του παρόντος περίπου 4.500 στρατιώτες στο Κοσσυφοπέδιο από 27 χώρες του ΝΑΤΟ και χώρες εταίρους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου