Δημοκρατικό Κόμμα: «Η αξιολόγηση της "Standard & Poor's" αμετάβλητη - Οι Αλβανοί δεν κερδίζουν τίποτα»

Δημοκρατικό Κόμμα: «Η αξιολόγηση της "Standard & Poor's" αμετάβλητη - Οι Αλβανοί δεν κερδίζουν τίποτα»

Η βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος Jorida Tabaku δηλώνει ότι η αξιολόγηση της«Standard & Poor's» για την Αλβανία είναι η ίδια και παρ' όλους τα προπαγανδιστικούς πανηγυρισμούς για αυτά τα επιτεύγματα, τα πορτοφόλια των Αλβανών δεν κερδίζουν τίποτα.

Η Tabaku τονίζει ότι η εξαθλίωση των δημόσιων οικονομικών φαίνεται στο επίπεδο της διαφθοράς μέσω των διεφθαρμένων φόρων, της δημοσιονομικής ευνοιοκρατίας και του σχεδίου για περαιτέρω αυξήσεις φόρων, ξεκινώντας από τον φόρο ακίνητης περιουσίας μέχρι την εκπαίδευση. Όλα σε βάρος της μεσαίας τάξης.

Όπως γράφει σε ανάρτησή της στο Facebook, οι υψηλές τιμές του πληθωρισμού επιβαρύνουν τα πενιχρά εισοδήματα των Αλβανών, όπου οι τιμές του καλαθιού κατανάλωσης αυξάνονται πάνω από 11%, ενώ της σύνταξης κατά 50 lek/ημέρα.


«Πόσο βοηθάει τους Αλβανούς η αμετάβλητη αξιολόγηση της S&P;

Για αρκετά συνεχόμενα χρόνια, το πρακτορείο S&P αξιολογεί την Αλβανία με τον ίδιο τρόπο. Με όσους προπαγανδιστικούς πανηγυρισμούς αντηχούν για επιτεύγματα, τα πορτοφόλια των Αλβανών δεν κερδίζουν τίποτα.

Η εξαθλίωση των δημόσιων οικονομικών φαίνεται στο επίπεδο της διαφθοράς μέσω των διεφθαρμένων φόρων, της δημοσιονομικής ευνοιοκρατίας και του σχεδίου για περαιτέρω αυξήσεις φόρων, ξεκινώντας από τον φόρο ακίνητης περιουσίας μέχρι την εκπαίδευση. Όλα σε βάρος της μεσαίας τάξης.

Σήμερα δεν έχουμε ούτε υψηλότερη ευημερία ούτε μεγαλύτερη κοινωνική κινητικότητα, αλλά αντίθετα υπάρχει μεγαλύτερη ανισότητα.

Η παρατυπία συνεχίζει να ξεπερνά το 30%, ενώ το 95% των Αλβανών πληρώνει περισσότερους φόρους και λαμβάνει λιγότερες υπηρεσίες. Οι δόσεις του χρέους επωφελήθηκαν από την πτώση της αξίας του ευρώ, η οποία έχει εξαθλιώσει παραγωγούς και εξαγωγείς.

Οι υψηλές τιμές του πληθωρισμού επιβαρύνουν τα πενιχρά εισοδήματα των Αλβανών, όπου οι τιμές του καλαθιού κατανάλωσης αυξάνονται πάνω από 11%, ενώ η σύνταξη κατά 50 λεκ/ημέρα. Επομένως, πέρα από την ίδια εκτίμηση, το ερώτημα είναι τι κερδίζουν οι Αλβανοί; Απολύτως τίποτα!»

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου