Σε 6 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος Αλβανίας για το σκάνδαλο των αποτεφρωτηρίων

Σε 6 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος Αλβανίας για το σκάνδαλο των αποτεφρωτηρίων

Το Ειδικό Δικαστήριο για τη Διαφθορά και το Οργανωμένο Έγκλημα (GJKKO) έλαβε την απόφαση για τους Λευτέρ Κόκα, Άλκι Μπλάκο και άλλους 13 κατηγορούμενους.

Σε 10ετή φυλάκιση καταδικάστηκε ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Λευτέρ Κόκα, αλλά με συνοπτική δίκη θα εκτίσει 6,8 χρόνια φυλάκιση.

Το SPAK ζήτησε κάθειρξη 10 ετών για τον Λευτέρη Κόκα, αλλά λόγω αποδοχής της συνοπτικής δίκης, η εισαγγελία ζητά τελικά να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης 6 ετών και 8 μηνών, την ίδια ποινή που του ζητήθηκε στη διαδικασία για το αποτεφρωτήριο του Ελμπασάν.

Για τον πρώην σοσιαλιστή βουλευτή, Alqi Blako, ζητήθηκε 7 χρόνια. Λόγω της αποδοχής συνοπτικής δίκης, η εισαγγελία ζητά τελικά ποινή 4 ετών και 8 μηνών.

Οσο για τον Κλόντιαν Ζότο, τον βασικό μέτοχο του αποτεφρωτηρίου του Φίερι που εξακολουθεί να καταζητείται, ζητήθηκε ποινή κάθειρξης 12 ετών. Λόγω της αποδοχής της συνοπτικής απόφασης, η εισαγγελία ζητά τελικά να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης 6 ετών και 8 μηνών.

Οι έρευνες για το αποτεφρωτήριο Φίερι έκλεισαν τον Δεκέμβριο του 2022. Σύμφωνα με καταγγελίες του SPAK, για το αποτεφρωτήριο Φίερι καταβλήθηκαν 4 εκατ. ευρώ για εργασίες που δεν έγιναν ποτέ, ενώ 60 εκατ. λεκ είναι η ζημιά που προκλήθηκε στον κρατικό προϋπολογισμό στο σχέδιο απάτης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου