Αλβανία: Σύλληψη του πρώην υπουργού Περιβάλλοντος για διαφθορά

Αλβανία: Σύλληψη του πρώην υπουργού Περιβάλλοντος για διαφθορά

Στη σύλληψη του πρώην υπουργού Περιβάλλοντος της Αλβανίας Lefter Koka, προχώρησε σήμερα η Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (SPAK).

Σύμφωνα με πηγές των ΜΜΕ, η σύλληψη του αφορά έρευνα που ξεκίνησε για το θέμα των αποτεφρωτηρίων στη χώρα, έπειτα από καταγγελία που έκανε το Σοσιαλιστικό Κίνημα Ενσωμάτωσης (LSI).

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της SPAK, ο Koka κατηγορείται για τα αδικήματα της «Κατάχρησης καθήκοντος», «Ενεργητική διαφθορά ανώτατων κρατικών λειτουργών ή τοπικών αιρετών», «Παθητική δωροδοκία ανώτατων κρατικών λειτουργών ή τοπικών αιρετών» και «Ξέπλυμα προϊόντων εγκλήματος ή εγκληματικής δραστηριότητας».

O Lefter Koka κατείχε τη θέση του Υπουργού Περιβάλλοντος από το 2013-2017 στο πλαίσιο συνεργασίας Σοσιαλιστικού Κινήματος Ενσωμάτωσης με το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Κατά την διετία 2003-2007 διετέλεσε δήμαρχος Δυρραχίου, ενώ από το 2009 εκλέγεται βουλευτής στο Κοινοβούλιο της Αλβανίας με το Σοσιαλιστικό Κίνημα Ενσωμάτωσης.

Επίσης ο Koka την 1η Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, παραιτήθηκε από την βουλευτική έδρα που κατέλαβε στην πόλη του Δυρραχίου στις κοινοβουλευτικές εκλογές της 25ης Απριλίου.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου