Στην Ολλανδία θα εκδοθεί πρώην στρατιώτης του UÇK για εκφοβισμό μαρτύρων

Στην Ολλανδία θα εκδοθεί πρώην στρατιώτης του UÇK για εκφοβισμό μαρτύρων

Παρά όλα τα επιχειρήματα που προέβαλε η υπεράσπιση για παραβίαση του Συντάγματος εάν γινόταν αποδεκτή η έκδοση του πρώην στρατιώτης του UCK, Dritan Goxhaj, το Δικαστήριο των Τιράνων έκανε δεκτό το αίτημα της Ειδικής Εισαγγελίας του Κοσσυφοπεδίου και άνοιξε τον δρόμο για την αποστολή του στο Δικαστήριο της Χάγης για να αντιμετωπίσει την κατηγορία του εκφοβισμού μαρτύρων.

Οι δικηγόροι τάχθηκαν κατά της έκδοσης, παραθέτοντας 4 επιχειρήματα σχετικά με νομικές παραβάσεις στη διαδικασία που κίνησε η Ειδική Εισαγγελία.

Για την υπεράσπιση, το βασικό επιχείρημα που θα έπρεπε να ανατρέψει το αίτημα έκδοσης είναι το γεγονός ότι το Ειδικό Δικαστήριο δημιουργήθηκε από αποτέλεσμα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, το οποίο είναι απολύτως πολιτικό και βασίζεται σε ψευδή γεγονότα.

Αναφέρουν επίσης την έλλειψη αιτήματος έκδοσης από το Υπουργείο Δικαιοσύνης του Κοσσυφοπεδίου, καθώς και το γεγονός ότι ο Goxhaj θα πρέπει να σταλεί στην Ολλανδία, μια χώρα με την οποία δεν υπάρχει συμφωνία έκδοσης, και όχι στο Κοσσυφοπέδιο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου