Σύλληψη πρώην στρατιώτη του UÇK στα Τίρανα

Σύλληψη πρώην στρατιώτη του UÇK στα Τίρανα

Ο πρώην στρατιώτης του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου (UÇK), Dritan Goxhaj, συνελήφθη με εντολή του Ειδικού Δικαστηρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Goxhaj συνελήφθη στα Τίρανα και βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης της πρωτεύουσας, μετά τους ελέγχους που έγιναν στο διαμέρισμά του.

Η σύλληψη του Goxhaj λέγεται ότι έγινε αφού κατηγορήθηκε ότι αποκάλυψε τα ονόματα των μαρτύρων σε πολλές ποινικές υποθέσεις, που ασκήθηκαν μετά τον πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο.

Είναι γιος του πρώην υπαρχηγού του UCK και του γνωστού συνταγματάρχη από την Αλβανία, Dilaver Goxhaj.

Ο συνταγματάρχης Goxhaj εντάχθηκε οικειοθελώς στον πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο, όπου ως έμπειρος στρατιώτης βοήθησε τον Απελευθερωτικό Στρατό του Κοσσυφοπεδίου.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου του Κοσσυφοπεδίου, ο γιος του Dritan Goxhaj εντάχθηκε επίσης στον UCK ως αξιωματικός του Αλβανικού Στρατού στη σχολή αεροπορίας και εξουσιοδοτήθηκε από το Γενικό Επιτελείο να διατηρεί επαφή με τη διοίκηση των αμερικανικών δυνάμεων στην Αλβανία.

Αυτό είναι το επόμενο ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο για πρώην μέλη του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου. Παλαιότερα, το δικαστήριο αυτό έστειλε στη φυλακή υψηλόβαθμους πολιτικούς του Κοσσυφοπεδίου, ανάμεσά τους και τους όπως ο Hasim Thaçi, ο Kadri Veseli, ο Jakup Krasniqi και ο Rexhep Selimi, οι οποίοι βρίσκονται ακόμη στη φυλακή.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου