Ανασχηματισμό ανακοίνωσε ο Ράμα - Τέλος η Xhacka από το ΥΠΕΞ

Ανασχηματισμό της κυβέρνησης ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Συνέλευσης του Σοσιαλιστικού κόμματος στα Τίρανα.

Ανάμεσα στις αλλαγές των πρωτοκλασάτων υπουργών ή πιο ηχηρή αλλαγή είναι αυτή της Υπουργού Εξωτερικών Olta Xhacka η οποία μένει χωρίς υπουργείο. Να υπενθυμίσουμε πως η Xhacka κατηγορείται από την αντιπολίτευση διότι ο σύζυγος της έχει λάβει στάτους στρατηγικού επενδυτή στους Δρυμάδες της Χιμάρας, κάτι που καταπατά το ασυμβίβαστο των πολιτικών. Σχετικά με την συγκεκριμένη υπόθεση κατέθεσε μήνυση κατά της πρώην υπουργού και της συζύγου της ο δήμαρχος της Χιμάρας, Φρέντης Μπελέρης.

Ποιος αναλαμβάνει νέος Υπουργός Εξωτερικών

Τα ηνία του Υπουργείου Εξωτερικών θα αναλάβει ο Πρέσβης Igli Hasani ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν Συντονιστής των Οικονομικών και Περιβαλλοντικών Δραστηριοτήτων του ΟΑΣΕ.

Πριν ενταχθεί στον ΟΑΣΕ, ήταν Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας της Αλβανίας στον ΟΑΣΕ και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς στη Βιέννη. Τον Ιανουάριο του 2021, ανέλαβε τη θέση του Προέδρου της Ομάδας Ασιατικών Εταίρων για τη Συνεργασία.

Κατά τη διάρκεια της Αλβανικής Προεδρίας του ΟΑΣΕ, ο Πρέσβης Hasani ήταν ο Πρόεδρος του Μόνιμου Συμβουλίου του ΟΑΣΕ και ήταν πρόεδρος της Ομάδας Επαφής για τη Μεσόγειο ως μέρος της Τρόικας του ΟΑΣΕ το 2019.