Πραγματοποιήθηκε η «Συνάντηση Ελληνορθόδοξων Νέων της Νότιας Αμερικής

Πραγματοποιήθηκε η «Συνάντηση Ελληνορθόδοξων Νέων της Νότιας Αμερικής

Πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας, Μπραζίλια, η «Συνάντηση Ελληνορθόδοξων Νέων της Νότιας Αμερικής».

Την εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Μπουένος Άιρες και Νότιας Αμερικής, η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Βραζιλίας και η Ελληνική Κοινότητα Μπραζίλιας, ενώ συγκέντρωσε περισσότερους από 120 νέες και νέους από την Αργεντινή, τη Βραζιλία, τη Χιλή και την Ουρουγουάη.

Η συνάντηση ονομάστηκε «Το Πανηγύρι των νέων», αφού πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του «Panigyri» που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ελληνική κοινότητα της Μπραζίλιας με την ευκαιρία του εορτασμού της Απόδοσης της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (εννιάμερα της Παναγίας).

Την πρώτη βραδιά του «Panigyri» εμφανίστηκαν χορευτικά συγκροτήματα από τις εκπροσωπούμενες χώρες, καθώς και τρία μουσικά σύνολα από την Αργεντινή και τη Βραζιλία.

Η δεύτερη μέρα της διοργάνωσης ήταν αφιερωμένη στην διεξαγωγή ολομέλειας σε συνεδριακό κέντρο με την παρουσία όλων των νέων, ενώ έκλεισε με τη μαζική συμμετοχή τους στο φεστιβάλ με τα μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα, τα οποία εμψύχωσαν και έδωσαν ελληνικό χρώμα στην εκδήλωση με παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς και αγαπημένες μελωδίες.

Πηγή: Facebook γεν. γραμμ, Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Γιάννη Χρυσουλάκη

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου