Ελαττωματικός ιατρικός εξοπλισμός επηρεάζει τις ζωές χιλιάδων καρκινοπαθών στην Αλβανία

Ελαττωματικός ιατρικός εξοπλισμός επηρεάζει τις ζωές χιλιάδων καρκινοπαθών στην Αλβανία

Ελαττωματικός ιατρικός εξοπλισμός και έλλειψη φαρμάκων επηρεάζουν τις ζωές χιλιάδων καρκινοπαθών στην Αλβανία.

Μια έκθεση του Ανώτατου Κρατικού Ελέγχου (KLSH) που επικεντρώθηκε στην παρακολούθηση αυτής της υπηρεσίας κατά τη διάρκεια του 2022 διαπίστωσε σημαντικά ελαττώματα στον τρόπο με τον οποίο τα δημόσια νοσοκομεία αντιμετωπίζουν την ασθένεια.

Μεταξύ άλλων, ο KLSH επεσήμανε ότι οι ογκολόγοι της ακτινοθεραπείας αναφέρουν ότι δεν αντιμετωπίζονται όλοι οι ασθενείς με βραχυθεραπεία, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις σχεδόν 200 ασθενείς ετησίως θα πρέπει να αντιμετωπίζονται μέσω αυτού του εξοπλισμού με ακτινοθεραπεία.

Η βραχυθεραπεία δεν ήταν λειτουργική, για την υπό έλεγχο περίοδο, λόγω έλλειψης πηγής ραδιενεργού ιριδίου.

Η συσκευή αυτή δεν έχει ακόμη τεθεί σε λειτουργία, για την εξυπηρέτηση και θεραπεία γυναικολογικών καρκινοπαθών με ακτινοθεραπεία. Η έλλειψη βραχυθεραπείας, για την περίοδο ελέγχου, οδήγησε στη μη θεραπεία 200 ασθενών ετησίως ή 600 γυναίκες ασθενείς δεν έλαβαν την υπηρεσία αυτή με ακτινοθεραπεία, αποτελώντας παράγοντα κινδύνου για την υγεία τους.

Το αίτημα για τοποθέτηση και λειτουργικότητα της συσκευής ήταν και αποτελεί προτεραιότητα της Ογκολογικής Υπηρεσίας.

Το άλλο ιατροτεχνολογικό προϊόν που δεν λειτουργεί από 02.11.2022 είναι το Orthovoltage, λόγω σοβαρού ελαττώματος που δεν επιτρέπει τη θεραπεία ασθενών που πάσχουν από όγκους δέρματος (Μελάνωμα) (βασικοκυτταρικό καρκίνωμα, σάρκωμα Kaposi, Τ- κυτταρικά λεμφώματα, καρκίνωμα κυττάρων Merkel, όγκοι ιδρωτοποιών αδένων, όγκος χειλιών κ.λπ.)

Η έλλειψη της συσκευής Orthovoltage από τις 02.11.2022 είχε ως αποτέλεσμα τη μη θεραπεία 200 ασθενών που δεν έχουν λάβει την υπηρεσία αυτή με ακτινοθεραπεία, αποτελώντας παράγοντα κινδύνου για την υγεία τους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου