Αλβανοί λαθρομετανάστες προκαλούν τη βρετανική κυβέρνηση με βίντεο όπου κόβουν τα ηλεκτρονικά βραχιολάκια

Αλβανοί λαθρομετανάστες προκαλούν τη βρετανική κυβέρνηση με βίντεο όπου κόβουν τα ηλεκτρονικά βραχιολάκια

Διάφορα βίντεο έχουν δημοσιευτεί στα κοινωνικά δίκτυα που δείχνουν Αλβανούς μετανάστες να αφαιρούν ηλεκτρονικά βραχιόλια από τους αστραγάλους τους.

Η Telegraph γράφει ότι η αντίδρασή τους έρχεται αφότου η υπουργός Εσωτερικών είπε ότι δεν θα απέκλειε την επέκταση της χρήσης ηλεκτρονικών συσκευών παρακολούθησης για αιτούντες άσυλο που φτάνουν στη Βρετανία. Σύμφωνα με την ίδια, αυτό έρχεται ως μέτρο μετά την αύξηση του αριθμού των μεταναστών.

Η Telegraph αναφέρει ότι ένας άνδρας που ρωτήθηκε: «Πού είναι η αστυνομία;» απαντά χαριτολογώντας: «Στο αστυνομικό τμήμα. Το αφαίρεσα μόνος μου ».

Οι Αλβανοί αποτελούσαν το 28% των αλλοδαπών παραβατών σε βραχιόλια το 2022, σύμφωνα με στοιχεία που έλαβε ο Επικεφαλής Επιθεωρητής Συνόρων και Μετανάστευσης.

Οι ιχνηλάτες ονομάζονται «British Rolexes» από τους Αλβανούς, καθώς εκατοντάδες έχουν επισημανθεί μετά την άφιξή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, είτε ως μέρος της εγγύησης για τη μετανάστευση είτε πριν από την απέλαση μετά την αποφυλάκισή τους.

Πολλά βίντεο δείχνουν πόσο εύκολα μπορούν να αφαιρεθούν, με εκείνους που τις βιντεοσκοπούν συχνά να περιγράφουν λεπτομερώς πώς να κόψουν τις λεπτές πλαστικές ταινίες και τι πρέπει να κάνουν όταν τις αφαιρέσουν.
Ένα σχόλιο σε ένα απόσπασμα ρωτά: «Αν έκοψα το δικό μου και άλλαζα διεύθυνση, θα λειτουργούσε ή είμαι ακόμα σε μπελάδες;», στο οποίο η απάντηση ήταν: «Όταν το κόψεις, μην γυρίσεις σπίτι lol .'

Σε έναν γύρο συνεντεύξεων την Κυριακή, είπε ότι η κυβέρνηση το αντιμετωπίζει ως μία από μια «γκάμα επιλογών», καθώς οι ανησυχίες αυξάνονται για τη χωρητικότητα στα κέντρα μετανάστευσης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου