Πρόστιμο 5.000 ευρώ στο τουριστικό πλοίο που δηλητηριάστηκαν 22 παιδιά

Πρόστιμο 5.000 ευρώ στο τουριστικό πλοίο που δηλητηριάστηκαν 22 παιδιά

Εικοσιδύο παιδιά από την Πολωνία που είχαν πάει στην Αλβανία για διακοπές κατέληξαν στο νοσοκομείο της Αυλώνας με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης. Συνολικά, 41 ήταν οι τουρίστες που είχαν αναχωρήσει με λεωφορεία από την πόλη της Σκόδρας και αφού έφτασαν στην Αυλώνα ταξίδεψαν με τουριστικό σκάφος.

Η κατάσταση της υγείας τους έχει σταθεροποιηθεί ενώ οι διωκτικές αρχές έχουν αρχίσει να προβαίνουν στις πρώτες νόμιμες ενέργειες για την εν λόγω υπόθεση.

Η Εθνική Αρχή Τροφίμων (AKU) πραγματοποίησε χθες το απόγευμα ελέγχους στο τουριστικό πλοίο Karaburun-Sazan, στο οποίο ταξίδεψαν οι δηλητηριασμένοι τουρίστες. Οι ειδικοί πήραν δείγματα από τα τρόφιμα που καταναλώνουν οι τουρίστες για να τα στείλουν για λεπτομερή ανάλυση στα κεντρικά εργαστήρια των Τιράνων. Το AKU θα ξεκινήσει τον έλεγχο για σαλμονέλα, ενώ θα χρειαστούν 3-4 ημέρες για να ληφθούν τα αποτελέσματα της ανάλυσης.

Στο μεταξύ, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας έχει λάβει δείγματα από τα κόπρανα παιδιών και επιβαινόντων, τα οποία αναλύει μέχρι το επίσημο πόρισμα για να διαπιστωθεί η αιτία της δηλητηρίασης.

Είναι γνωστό ότι η AKU αποφάσισε να τιμωρήσει με διοικητικό πρόστιμο, ύψους 6 εκατομμυρίων λεκ (περίπου 5.425 ευρώ) την εταιρεία που κατέχει το τουριστικό πλοίο λόγω «μη τήρησης των προϋποθέσεων παρασκευής και αποθήκευσης τροφίμων ».


Συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης εμφάνισαν 41 τουρίστες στην Αυλώνα

Συνολικά 41 τουρίστες εμφάνισαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, όλοι τους επέβαιναν στο τουριστικό πλοίο «Black Pearl» το οποίο πραγματοποιούσε τουριστική περιήγηση στον κόλπο Καραμπουρούν και τη νή...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου