Πάτωσαν οι «Μαλδίβες της Ευρώπης» (Εξαμίλια) - Αγανακτισμένες αξιολογήσεις των τουριστών

Πάτωσαν οι «Μαλδίβες της Ευρώπης» (Εξαμίλια) - Αγανακτισμένες αξιολογήσεις των τουριστών

Φέτος, η Αλβανία και κυρίως τα Εξαμίλια έχουν προβληθεί μαζικά από διάφορα διεθνή μέσα ως μοναδικός τουριστικός προορισμός, μάλιστα στην περιοχή έχουν δώσει το προσωνύμιο «Μαλδίβες της Ευρώπης» λόγω των κρυστάλλινων νερών και των όμορφων παραλιών τους. Η συγκεκριμένη περιοχή για το 2023 αποτέλεσε αναμφίβολα την αιχμή του δόρατος της διαφημιστικής καμπάνιας για την προβολή της αλβανικής ριβιέρας στους ξένους τουρίστες.

Όμως οι τουρίστες που επισκέφτηκαν φέτος τα Εξαμίλια είναι απογοητευμένοι και αγανακτισμένοι και αυτό αποτυπώθηκε και στις αξιολογήσεις τους στη διεθνή πλατφόρμα TripAdvisor.

Την άνοιξη, τα Εξαμίλια στην συγκεκριμένη πλατφόρμα είχαν την απόλυτη βαθμολογία με 5 στα 5 αστέρια . Τώρα όμως που βρισκόμαστε στα τέλη Αυγούστου και η σεζόν φτάνει στο τέλος της, αυτή η βαθμολογία έχει πέσει στο 2.

Στα σχόλια των τουριστών σε αυτή την πλατφόρμα φαίνεται ξεκάθαρα η απογοήτευσή τους από την εξυπηρέτηση, τη συμπεριφορά των κατοίκων της περιοχής, στα διαμερίσματα και στα εστιατόρια.

Μερικά από τα σχόλια των τουριστών:

«Πολύ ακριβή και αλαζονική συμπεριφορά από τους ντόπιους. Ναι, το νερό είναι καθαρό, αλλά μόνο αν πάτε νωρίς το πρωί. Δεν υπάρχει δημόσια παραλία και μου ζητήθηκε να πληρώσω πάνω από 100 ευρώ για δύο ξαπλώστρες. Η τιμή που πλήρωσα για το ταξί είναι συγκρίσιμη με μια premium υπηρεσία στο Λονδίνο και συχνά αλλάζουν την τιμή ενώ βρίσκεστε μέσα στο ταξί. Το καλύτερο ταξίδι… για να μην πάτε».

«Αγενής άνθρωποι. Χώρος στάθμευσης 10 ευρώ και πρέπει να περπατήσετε 30 λεπτά για να βρείτε μια παραλία που δεν έχει κλείσει πλήρως από τις ξαπλώστρες. Υπερπληθυσμός».

«Ήρθαμε, μείναμε ένα βράδυ και ξαναφύγαμε. Υπερκατοικημένο μέρος με ξενοδοχεία και διαμερίσματα χτισμένα παντού έξω από κάθε λογική. Όλα είναι φτιαγμένα για δουλειά χωρίς σεβασμό στην όμορφη φύση».

«Πρώτη μου φορά στα Εξαμίλια και τελευταία. Η χειρότερη εμπειρία που είχα στην Αλβανία. Οι κάτοικοι της περιοχής και οι επιχειρήσεις έχουν μηδενική φιλοξενία, ψάχνουν μόνο χρήματα».

«Ακύρωσαν το δωμάτιο που κλείσαμε πριν από δύο μήνες επειδή κάποιος άλλος τους είχε δώσει καλύτερη τιμή. Το μέρος είναι πολύ διαφορετικό από τις φωτογραφίες. Οι δρόμοι είναι γεμάτοι κίνηση και τα ξενοδοχεία είναι πανάκριβα χωρίς λόγο. Είναι το μόνο μέρος στην Αλβανία όπου δεν θα ξαναπάω. Αυτό το μέρος είναι ένας εφιάλτης», γράφει ένας άλλος παραθεριστής.

Καλή η διαφήμιση λοιπόν αλλά απαιτούνται και υποδομές.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου