Νεκρός σε αεροπορικό δυστύχημα ο αρχηγός της Wagner

Νεκρός σε αεροπορικό δυστύχημα ο αρχηγός της Wagner

Οκτώ πτώματα έχουν περισυλλεγεί στο σημείο όπου συνετρίβη σήμερα ιδιωτικό αεροσκάφος με 10 επιβαίνοντες, στα ονόματα των οποίων περιλαμβάνεται αυτό του αρχηγού της ρωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο τις υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων.

Σύμφωνα με το RIA, οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στο σημείο της συντριβής συνεχίζονται.

Δεν υπάρχει επιβεβαίωση ότι ο Πριγκόζιν επέβαινε στο αεροπλάνο που συνετρίβη στο χωριό Κουζένκινο, στην περιφέρεια Τβερ, βορείως της Μόσχας, παρότι η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών Rosaviatsia ανακοίνωσε ότι ο Πριγκόζιν ήταν στην λίστα επιβατών.

"Άρχισε η διενέργεια έρευνας για τη συντριβή του αεροπλάνου τύπου Embraer που σημειώθηκε απόψε στην περιφέρεια Τβερ. Σύμφωνα με τη λίστα των επιβατών, το όνομα και το επίθετο του Γεβγκένι Πριγκόζιν περιλαμβάνεται σε αυτήν", ανακοίνωσε η Rosaviatsia, την οποία επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι 10 άνθρωποι επέβαιναν στο ιδιωτικό αεροπλάνο Embraer Legacy, -- επτά επιβάτες και τριμελές πλήρωμα -- που ταξίδευε από τη Μόσχα με προορισμό την Αγία Πετρούπολη.

Τα συνεργεία διάσωσης ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι όλοι οι επιβαίνοντες στο αεροσκάφος είναι νεκροί.

Βίντεο, των οποίων η γνησιότητα δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί επί του παρόντος, μεταδόθηκαν σε αρκετά κανάλια στο Telegram που ισχυρίζονται ότι συνδέονται με τη Βάγκνερ, και δείχνουν συντρίμμια να φλέγονται σε ένα χωράφι ή στιγμιότυπο πτώσης αεροσκάφους.

Το βράδυ της Δευτέρας, ο Πριγκόζιν εμφανίστηκε σε βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ομάδες προσκείμενες στη Βάγκνερ, στο οποίο δήλωνε ότι βρισκόταν στην Αφρική. Σε ένα ερημικό τοπίο, ο 62χρονος Πριγκόζιν έλεγε ότι εργάζεται για να "κάνει τη Ρωσία ακόμη μεγαλύτερη σε όλες τις ηπείρους και την Αφρική ακόμα πιο ελεύθερη".

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου