50 χιλιάδες ευρώ και 23 κιλά κάνναβης κατασχέθηκαν σε φλεγόμενο σκάφος ανοιχτά της Αλβανίας

50 χιλιάδες ευρώ και 23 κιλά κάνναβης κατασχέθηκαν σε φλεγόμενο σκάφος ανοιχτά της Αλβανίας

Πριν από λίγες ημέρες, σε ενέργεια της αλβανικής αστυνομίας σε συνεργασία με την Guardia di Finanza, 6 άτομα συνελήφθησαν στη θάλασσα, περίπου 18 μίλια από την περιοχή της λιμνοθάλασσας του Patok. Οι υποψίες είναι ότι σχεδιαζόταν ανταλλαγή ναρκωτικών στη θάλασσα με άλλο πλοίο στο οποίο πιάστηκαν δύο Ουκρανοί πολίτες.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου για τον ορισμό των μέτρων ασφαλείας για τους 6 συλληφθέντες, ο εισαγγελέας της υπόθεσης Βλαντιμίρ Μάρα υποστήριξε ότι με το ίδιο χρηματικό ποσό θα ανταλλάσσονταν χασίς με ηρωίνη και κοκαΐνη.

Οι ανακριτές υποπτεύονται ότι το σκάφος, το οποίο κάηκε από δύο Ουκρανούς πολίτες, έφυγε από την Τουρκία και έφτασε στα νερά μεταξύ Αλβανίας και Ιταλίας για ανταλλαγή ναρκωτικών.

Οι 4 συλληφθέντες Αλβανοί και 2 Ουκρανοί δεν έχουν αποδεχθεί τις κατηγορίες της εισαγγελίας.

Έχουν αρνηθεί ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με τη διακίνηση ναρκωτικών. Η SPAK θα ζητήσει πληροφορίες σε Τουρκία, Ελλάδα και Μαυροβούνιο για το ιστιοφόρο με το όνομα «Nilua» προκειμένου να ανακαλύψει τα άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτό το θέμα. Κατά την επιχείρηση, αστυνομικοί και SPAK κατέσχεσαν δύο φυσίγγια πιστολιού, περίπου 50 χιλιάδες ευρώ και 23 κιλά κάνναβης που πέταξαν στη θάλασσα οι ύποπτοι.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου