264 εκατ. ευρώ οι οφειλές των εταιρειών ύδρευσης προς τον Διανομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Αλβανία

264 εκατ. ευρώ οι οφειλές των εταιρειών ύδρευσης προς τον Διανομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Αλβανία

Γάγγραινα για τα οικονομικά της εταιρείας διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, OSHEE, έχουν γίνει οι εταιρείες ύδρευσης στην Αλβανία.

Το Υπουργείο Οικονομικών ανέφερε ότι οι συσσωρευμένες υποχρεώσεις των επιχειρήσεων ύδρευσης και αποχέτευσης ανέρχονται σε περίπου 27,8 δισ. λεκ (264 εκατ. ευρώ) μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2023, εκ των οποίων περίπου 15 δισ. λεκ είναι τιμολογημένες υποχρεώσεις και 12,8 δισ. Τα λεκ είναι υποχρεώσεις για τόκους υπερημερίας.

Αφού χαρακτήρισε την κατάσταση ως προβληματική, το Υπουργείο Οικονομικών είπε ότι οι κύριοι δείκτες απόδοσης για το 1ο τρίμηνο 2023 για τις εταιρείες Ύδρευσης και Αποχέτευσης που αναλύθηκαν δείχνουν συνέχιση της υπάρχουσας οικονομικής κατάστασης και δυσκολίες στην πληρωμή των υποχρεώσεων και στην είσπραξη τρεχόντων και καθυστερούμενων εσόδων , σηματοδοτώντας πιθανά προβλήματα ρευστότητας βραχυπρόθεσμα.

Τα τελευταία χρόνια, η φερεγγυότητα των δημοσιονομικών και μη φορέων έναντι των λογαριασμών ενέργειας έχει μειωθεί, καθώς τα νοικοκυριά είναι πιο συνεπή στις πληρωμές τους καθώς οι υποχρεώσεις τους προς το OSHEE μειώνονται σταθερά.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου