15 χρόνια κάθειρξης από τις βελγικές αρχές έλαβε γνωστός Αλβανός εγκληματίας

15 χρόνια κάθειρξης από τις βελγικές αρχές έλαβε γνωστός Αλβανός εγκληματίας

Τα βελγικά ΜΜΕ ανακοινώνουν ότι ο Αλβανός Kassander Noga, γνωστό όνομα στον κόσμο του εγκλήματος, καταδικάστηκε από το Δικαστήριο των Βρυξελλών σε κάθειρξη 15 ετών. Ο 45χρονος συνελήφθη πριν από ένα χρόνο κατηγορούμενος για την απόπειρα δολοφονίας του Erjon Hasanbelliu, ο οποίος πυροβολήθηκε με 6 σφαίρες τον Ιούνιο του 2022 στη Βιέννη, αλλά κατάφερε να επιβιώσει. Η απόπειρα δολοφονίας αποτελεί συνέχεια της κόντρας μεταξύ του Erion Hasanbelli και του Kassander Noga.

Η ιστορία ξεκίνησε το 2000, όταν ο Noga και ο Julian Çela μπήκαν στο νοσοκομείο Sanatorium με ένα πολυβόλο στο χέρι, όπου νοσηλεύονταν ο Aqif Hasanbelliu (ο πατέρας του Erion) και ο Dritan Hajdini (φίλος του αδελφού του Erion, Geron Hasanbelliu), άνοιξαν πυρ εναντίον τους αφήνοντάς τους νεκρούς επιτόπου. Μετά από αυτό το σοβαρό γεγονός ήρθε η εκδίκηση από τον Hasanbelli, ο οποίος μαζί με τον αδελφό του φίλου του, Geron Hasanbelli, εκτέλεσαν τον Julian Çela και τραυμάτισαν σοβαρά τον Kassander Noga.

Το εν λόγω έγκλημα έλαβε χώρα το 2002 στο Βέλγιο. Τα βελγικά ΜΜΕ γράφουν ότι ο Kassander Noga κατηγορείται για 5 φόνους και αρκετούς τραυματισμούς. Μεταξύ αυτών των εγκλημάτων είναι η κατηγορία της δολοφονίας του Astri Shperdheja στις 25 Αυγούστου 2001. Η δίκη για αυτή την υπόθεση πραγματοποιήθηκε στο Βέλγιο το 2005. Καταδικάστηκε επίσης για τη δολοφονία του Kastriot Gropa και του Edison Meminaj το 1999 στο Patos.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου