Αποπέμφθηκε και η Υπουργός Οικονομικών της Αλβανίας

Αποπέμφθηκε και η Υπουργός Οικονομικών της Αλβανίας

Η υπουργός Οικονομικών και Οικονομίας Αλβανίας, Delina Ibrahimaj, αποπέμφθηκε από τη θέση της κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης της αλβανικής κυβέρνησης. Ο λόγος δεν είναι ακόμη γνωστος.

Όλα συμβαίνουν λίγες μόνο ώρες πριν την έναρξη της Εθνοσυνέλευσης του Σοσιαλιστικού Κόμματος, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το απόγευμα της 26ης Ιουλίου, όπου θα υπάρξει και ειδική ομιλία του Ράμα και όπου αναμένονται επίσης αλλαγές.

Η Ibrahimaj ανέλαβε το κρατικό χαρτοφυλάκιο τον Σεπτέμβριο του 2021, υπηρετώντας σε αυτόν τον ρόλο για λιγότερο από δύο χρόνια.

Από το 2016 ήταν μέλος του Συμβουλίου Στατιστικής, INSTAT, ενώ από το 2017 ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της FED Invest και μέλος του Ινστιτούτου Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Το 2019, διορίστηκε στη θέση της Γενικής Διευθύντριας Φορολογίας, την οποία κατείχε μέχρι το 2019, πριν διοριστεί υπουργός.

Διετέλεσε επίσης υπεύθυνη του INSTAT κατά τα έτη 2015-2016 και συντόνιζε οικονομικά θέματα για τον Ράμα.

Η απόλυση του Ibrahimaj είναι η δεύτερη μέσα σε λίγες μέρες από τον Αλβανό πρωθυπουργό, ο οποίος απέλυσε πριν λίγες μέρες και τον υπουργό Εσωτερικών, Bledi Çuçi, τη θέση του οποίου πήρε ο Taulant Balla.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου