Λίστα με 48 εχθρικά κράτη δημοσίευσε η Ρωσία - Ελλάδα και Αλβανία ανάμεσά τους

Λίστα με 48 εχθρικά κράτη δημοσίευσε η Ρωσία - Ελλάδα και Αλβανία ανάμεσά τους

Η Ρωσία δημοσίευσε λίστα με τα κράτη που θεωρεί «εχθρικά», συμπεριλαμβανομένης της Αλβανίας. Αυτή η εντολή έρχεται μετά τις μαζικές κυρώσεις που έχουν ενεργοποιήσει οι δυτικές χώρες κατά της Ρωσίας, ως απάντηση στην εισβολή της χώρας στην Ουκρανία.

Στη λίστα έχουν προστεθεί και άλλα κράτη που, σύμφωνα με τη Μόσχα, πραγματοποιούν εχθρικές ενέργειες εναντίον της, των ρωσικών εταιρειών και πολιτών.

Η εντολή υπογράφηκε από τον πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν και αποτελεί μέρος του Διατάγματος του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας που εκδόθηκε στις 5 Μαρτίου 2022 «Σχετικά με την προσωρινή διαδικασία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων προς ορισμένους ξένους πιστωτές».

Συνολικά, η λίστα έχει 48 κράτη. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν υιοθετήσει αυστηρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας από την έναρξη της εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου και έχουν ανακοινώσει εφοδιασμό όπλων στον ουκρανικό στρατό.

Επιπλέον, ο κατάλογος περιλαμβάνει χώρες όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Αλβανία, η Ανδόρα, η Βρετανία (συμπεριλαμβανομένου του νησιού Τζέρσεϋ και άλλων υπερπόντιων εδαφών που ελέγχει: όπως το νησί της Ανγκουίλα, οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι και το Γιβραλτάρ), η Ισλανδία και το Λιχτενστάιν.

Στην ίδια γραμμή, η Μικρονησία, το Μονακό, η Νέα Ζηλανδία, η Νορβηγία, η Δημοκρατία της Κορέας, ο Άγιος Μαρίνος, η Βόρεια Μακεδονία, η Σιγκαπούρη, η Ταϊβάν, το Μαυροβούνιο, η Ιαπωνία, η Ελβετία και κατέχουν την Ουκρανία.

Με αυτόν τον τρόπο, η ρωσική λίστα έχει συμπεριλάβει το νησί της Ταϊβάν που το Πεκίνο ισχυρίζεται ως δικό του. Αυτή τη Δευτέρα, ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Wang Yi τόνισε ότι η κατάσταση με την Ταϊβάν δεν έχει παράλληλο με αυτό που συνέβη στην Ουκρανία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου