Αναβάλλεται από τους Σοσιαλιστές η απόφαση για τη σύλληψη του πρώην αντιπροέδρου της αλβανικής κυβέρνησης

Αναβάλλεται από τους Σοσιαλιστές η απόφαση για τη σύλληψη του πρώην αντιπροέδρου της αλβανικής κυβέρνησης

Το Συμβούλιο Εντολών και Ασυλίας στην Αλβανική Βουλή δεν έλαβε απόφαση για το αίτημα της Ειδικής Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (SPAK) που ζητά εξουσιοδότηση για τη σύλληψη του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης και πρώην υπουργού, Αρμπέν Αχμετάι. Μετά από μια μαραθώνια σύσκεψη που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, αποφασίστηκε ότι την Τετάρτη θα υπάρξει νέα συνάντηση για να ακουστεί η πλευρά της υπεράσπισης. Σήμερα έγινε αρχικά συζήτηση για το αν η συνεδρίαση θα είναι ανοιχτή και στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα αιτήματα των εισαγγελέων για την εντολή τους. Οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι αυτή είναι μια τακτική της κυβέρνησης να δώσει χρόνο στον Αχμετάι να δραπετεύσει.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι να ληφθεί κάποιο μέτρο την επόμενη εβδομάδα. Αυτό είναι παράνομο. Επιβεβαιώθηκε από δικηγόρους ότι βρίσκεται εκτός χώρας, αλλά είπαν ότι δεν ξέρουν πού βρίσκεται.

Επιβεβαίωσαν μόνο ότι ο Ahmetaj δεν βρίσκεται στην Αλβανία. Γνωρίζοντας ότι η αίτηση λήγει στις 7 και η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί την επόμενη εβδομάδα είναι αρκετός χρόνος για να δραπετεύσει. Αύριο θα ακούσουμε τους ισχυρισμούς των δικηγόρων του κ. Ahmetaj. Δεν θα κάνουμε δίκη και αυτός είναι απλώς ένας λόγος για να του δώσουμε χρόνο» - είπε ο Gazmend Bardhi, Πρόεδρος της ΚΟ του Δημοκρατικού Κόμματος.

Είναι ηλίου φαεινότερον το γεγονός ότι η αλβανική δικαιοσύνη χειραγωγείται από τον Ράμα. Ενώ ο Arben Ahmetaj κατηγορείται από την ειδική εισαγγελία για μία σειρά ποινικών αδικημάτων και διαφθοράς και μάλιστα εκδίδει ένταλμα σύλληψης, η αλβανική Βουλή αποφασίζει να μην προβεί σε εφαρμογή της εντολής. Αντιθέτως στην περίπτωση του Φρέντη Μπελέρη, χωρίς τεκμήρια και αληθείς κατηγορίες, η σύλληψη έγινε με κινηματογραφικό τρόπο και συνεχίζεται η προφυλάκιση του. Ο πρώην υπουργός οργώνει ανέμελα στη χώρα, ενώ κατηγορείται για καταχρήσεις και απόκρυψη περιουσίας...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου