Μαζικά τα πρόστιμα και οι κατασχέσεις πλωτών οχημάτων στην Αλβανία

Μαζικά τα πρόστιμα και οι κατασχέσεις πλωτών οχημάτων στην Αλβανία

Μόνο σήμερα, εννέα σκάφη και πλωτά οχήματα κατασχέθηκαν από τη Συνοριακή Αστυνομία ξεκινώντας από τις ακτές του Δυρραχίου και μέχρι τους Αγίους Σαράντα.

Δύο σκάφη και 1 Jet Ski αποκλείστηκαν στην παραλία του Εξαμιλιού και του Ποταμιού στη Χιμάρα, αφού διαπιστώθηκε ότι έπλεαν σε απαγορευμένες ζώνες και ως εκ τούτου αποτελούσαν κίνδυνο για τους παραθεριστές.

Στον ιδιοκτήτη του σκάφους στο Εξαμίλι επιβλήθηκε πρόστιμο 110.000 νέων λεκ (1,053 ευρώ), ενώ στους άλλους 2 οδηγούς επιβλήθηκε πρόστιμο 100.000 νέων λεκ (957 ευρώ).

Επιπλέον, τρία τζετ σκι, 2 ταχύπλοα και 1 βάρκα μπλοκαρίστηκαν, επειδή οι ιδιοκτήτες δεν διέθεταν έγγραφα που να αποδεικνύουν την ιδιοκτησία τους ή άλλα έγγραφα που απαιτούνται από τη νομοθεσία, για τους σκοπούς της ναυσιπλοΐας.

Σε καθέναν από τους χειριστές επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000-20.000 νέων λεκ. Η αυστηροποίηση των ελέγχων πλωτών οχημάτων στις παραθαλάσσιες περιοχές στην Αλβανία θεσπίστηκε έπειτα από την τραγική δολοφονία του επτάχρονου κοριτσιού, Jonada Avdia, στο Ποτάμι, το οποίο σκότωσε σκάφος που έπλεε στη ζώνη των κολυμβητών, πέρυσι τον Αύγουστο. Οδηγός του μοιραίου ταχύπλοου ήταν ο πρώην αρχηγός του αστυνομικού τμήματος της Χιμάρας, Arjan Tase.

...

Για φρικτό έγκλημα κάνουν λόγο τα βρετανικά ΜΜΕ για την τραγωδία στο Ποτάμι

Σε μια ήδη προβληματική χρονιά για τον τουρισμό, ο θάνατος της 7χρονης αποτελεί παγκόσμια δυσφήμιση για τον τουρισμό της Αλβανίας. Τα βρετανικά ΜΜΕ έχουν απηχήσει την τραγωδία που συνέβη στην παραλία ...
...

7 μήνες μετά τη δολοφονία του επτάχρονου κοριτσιού στο Ποτάμι, παραμένει ασαφής η κατηγορία κατά του δράστη

Επτά μήνες μετά τη δολοφονία του ανήλικου κοριτσιού Jonada Avdia με σκάφος, οι έρευνες της εισαγγελίας της Αυλώνας παρέμειναν σε σταυροδρόμι για τον χαρακτηρισμό του ποινικού αδικήματος σε βάρος ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου