Για φρικτό έγκλημα κάνουν λόγο τα βρετανικά ΜΜΕ για την τραγωδία στο Ποτάμι

Για φρικτό έγκλημα κάνουν λόγο τα βρετανικά ΜΜΕ για την τραγωδία στο Ποτάμι

Σε μια ήδη προβληματική χρονιά για τον τουρισμό, ο θάνατος της 7χρονης αποτελεί παγκόσμια δυσφήμιση για τον τουρισμό της Αλβανίας.

Τα βρετανικά ΜΜΕ έχουν απηχήσει την τραγωδία που συνέβη στην παραλία του Ποταμιού, όπου η 7χρονη Jonada Avdia σκοτώθηκε από σκάφος που οδηγούσε ο αστυνομικός επίτροπος Arjan Tase.

Κι αυτό γιατί η οικογένεια ζούσε στην περιοχή Barking του Λονδίνου και ήταν στην Αλβανία μόνο για διακοπές.

Η «Daily Mail» δημοσίευσε τις φωτογραφίες και τα βίντεο που κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα από τις στιγμές μετά την τραγωδία που ο πατέρας ήρθε αντιμέτωπος με την αστυνομία. Μια άλλη στιγμή που αντηχεί είναι το πώς ο Τάσε αντιμετώπισε την οργή των παραθεριστών που ήταν παρόντες.

«Έκανα μπάνιο με την κόρη μου κοντά στην ακτή, είδα ένα λευκό σκάφος με δύο άτομα. Το σκάφος προσέγγισε την παραλία κοντά σε ένα ξενοδοχείο και είδα μια κοπέλα να κατεβαίνει.

Ήρθε προς την κατεύθυνση μας με διαβολική ταχύτητα και χώρισε εμένα και το κορίτσι μου. Βούτηξα και το σκάφος χτύπησε την κόρη μου με την προπέλα, τραυματίζοντάς την παντού.

Είδα ότι το σκάφος έφυγε, αλλά μετά ο βαρκάρης επέστρεψε, σταμάτησε το σκάφος και βγήκε στη στεριά» - η μαρτυρία του πατέρα της κοπέλας που παρατίθεται επίσης από τη «Daily Mail».

Ενώ η «The Sun» υπογραμμίζει ότι είναι το τρίτο ατύχημα που συμβαίνει με ταχύπλοο στις αλβανικές ακτές φέτος το καλοκαίρι.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι τον περασμένο μήνα ένα ζευγάρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από χτύπημα από ταχύπλοο στο Γιάλι, ενώ δύο μέρες αργότερα ένα άλλο 7χρονο παιδί μεταφέρθηκε εσπευσμένα στα επείγοντα μετά από ατύχημα με ταχύπλοο.

Η «The Mirror» είπε ότι ζήτησε από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών ένα σχόλιο για το θέμα αυτό.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου