40 Γερμανοί πολίτες καλούνται σε δίκη στα Τίρανα ως θύματα εξαπάτησης call center με ζημία 6,9 εκατ. ευρώ

40 Γερμανοί πολίτες καλούνται σε δίκη στα Τίρανα ως θύματα εξαπάτησης call center με ζημία 6,9 εκατ. ευρώ

40 Γερμανοί πολίτες, είχαν κάνει καταγγελίες για απάτη που διέπραξαν τηλεφωνικά κέντρα και κλήθηκαν από το Ειδικό Δικαστήριο στην Αλβανία να παρουσιαστούν στις 6 Ιουλίου στο δίκη, όπου θα εξεταστεί το αίτημα της SPAK να κατηγορηθούν οι 13 δράστες για απάτη μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα.

Λόγω του μεγάλου αριθμού τους και του τόπου διαμονής τους, έχουν ειδοποιηθεί μέσω δημόσιας ανακοίνωσης κοντά στο Δικαστήριο και στον επίσημο ιστότοπό του και στις δύο γλώσσες.

Στο αίτημα που απεστάλη στο Δικαστήριο, η SPAK αναφέρει ότι επικεφαλής αυτής της ομάδας ήταν ο πολίτης E. K και τον βοηθούσαν ο X. Xh και άλλα 11 άτομα. Μέσω του τηλεφωνικού κέντρου «Bluenergycall shpk», καλούσαν Γερμανούς πολίτες να επενδύσουν σε διεθνή χρηματιστήρια.

Οι επενδύσεις των θυμάτων έγιναν σε λογαριασμούς σε διάφορες χώρες όπως η Βουλγαρία, η Λιθουανία, η Πολωνία, η Κύπρος κ.λπ., οι οποίες στη συνέχεια εξαφανίστηκαν μέσω διαδοχικών μεταφορών ή μετατροπής σε κρυπτονομίσματα. Η έρευνα απέδειξε ότι μέρος των χρημάτων κατάθεσης των θυμάτων κατέληγε στους λογαριασμούς των κατηγορουμένων στην Αλβανία.

Από τις 3 πλατφόρμες που εργάζονταν οι συγκεκριμένοι πολίτες εντοπίστηκαν ζημιές ύψους 6,9 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ τα στοιχεία των κατεστραμμένων πολιτών που εντοπίστηκαν βρέθηκαν στους κατασχεθέντες διακομιστές κοντά στο Τηλεφωνικό Κέντρο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου