Τέλος το "Open Balkan", αποσύρεται η Αλβανία

Τέλος το "Open Balkan", αποσύρεται η Αλβανία

Το «Open Balkan» δεν θα διοργανωθεί πια, όπως άφησε να εννοηθεί ο Έντι Ράμα, ο οποίος σε συνέντευξή του στο Euronew Albania είπε ότι η πρωτοβουλία αυτή εκπλήρωσε την αποστολή για την οποία δημιουργήθηκε.

Ο Ράμα πρόσθεσε ότι πλέον βασικός στόχος είναι η Διαδικασία του Βερολίνου, προσθέτοντας ότι φέτος θα διεξαχθεί στα Τίρανα.

«Η διαδικασία του Βερολίνου είναι πλέον ο βασικός μας άξονας. Το «Open Balkan» ήταν μια πρωτοβουλία που γεννήθηκε από την ανάγκη να προωθηθεί η Διαδικασία του Βερολίνου και πλέον έχει εκπληρώσει την αποστολή για την οποία γεννήθηκε. Πρέπει τώρα να αφοσιωθούμε στη Διαδικασία του Βερολίνου, γιατί έχουμε αυτή την ευκαιρία, την έχουμε στα Τίρανα. Έχουμε την ευκαιρία να την κατέχουμε ως διαδικασία, με τη μεγάλη υποστήριξη που έχουμε από τη Γερμανία, από τον καγκελάριο Scholz, αλλά και από όλους τους άλλους», είπε ο Ράμα.

Την πρωτοβουλία για περιφερειακή συνεργασία «Open Balkans», που περιλαμβάνει τη Σερβία, τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία, ανέλαβαν ο πρόεδρος της Σερβίας, Aleksandar Vucic, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Zoran Zaev, και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Edi Rama τον Οκτώβριο του 2019.

Το Κοσσυφοπέδιο ήταν από την αρχή εναντίον αυτής της πρωτοβουλίας. Ο Πρωθυπουργός Albin Kurti είπε νωρίτερα ότι η πρωτοβουλία «Ανοιχτά Βαλκάνια» μοιάζει περισσότερο με «Βαλκάνια ανοιχτά σε επιρροές από την Ανατολή» παρά με πρωτοβουλία για μια κοινή περιφερειακή αγορά.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου