4,3 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών από το Κτηματολόγιο Αλβανίας

4,3 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών από το Κτηματολόγιο Αλβανίας

Η Αλβανική Υπηρεσία Κτηματολογίου (ASHK) σχεδιάζει να βελτιώσει το σύστημά της όσον αφορά τη διαφάνεια και την ποιότητα των υπηρεσιών, μια διαδικασία με κονδύλι 482 εκατ. λεκ ή 4,3 εκατ. ευρώ.

Έτσι, αναφερόμενη στους όρους που δημοσιοποιούνται για τη διαδικασία αυτή, η σύμβαση έχει ως αποστολή να δημιουργήσει πρώτα την ηλεκτρονική πλατφόρμα της υπηρεσίας και να τυποποιήσει τις διαδικασίες των νέων αιτήσεων μέχρι την τελική απάντηση, όπου κάθε υπηρεσία που θα παρέχεται από την ASHK θα ειδοποιείται μέσω e- mail και sms.

Ομοίως, ένα δεύτερο καθήκον είναι να τεθούν περιορισμοί στο σύστημα για την προτεραιότητα των ενεργειών και τη διαφάνεια των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες. Έτσι, θα μπορούν όλοι να εκδόσουν πιστοποιητικά από την πύλη e-albania.

Τρίτον, η αυτοματοποίηση της αξίας του ακινήτου, η ψηφιοποίηση 100% και οι υπηρεσίες που σήμερα χρειάζονται υπολογισμό στο πολυλειτουργικό σύστημα, επεκτείνοντας τη διαδικασία χειρισμού των αιτήσεων.

Για αυτό είναι απαραίτητη η συμπλήρωση του ηλεκτρονικού μητρώου ακινήτων με τα απαραίτητα στοιχεία για το σκοπό αυτό.

Η εταιρεία που θα κερδίσει τον διαγωνισμό θα πρέπει να αρχειοθετήσει αρχεία δικαιούχων ιδιοκτησίας σε νομούς/δήμους με τεχνολογία blockchain όπου είναι δυνατόν.

Με τον ίδιο τρόπο πρέπει να διασφαλίζεται η διασύνδεση του πολυλειτουργικού συστήματος με το σύστημα φορολογίας σύμφωνα με το νόμο «Περί συστήματος παρακολούθησης τιμολογίων και κυκλοφορίας» καθώς και παρακολούθηση κινδύνων και πρόληψη παράνομων ενεργειών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου