Αναταραχές στις σχέσεις Ράμα - Κούρτι: Ακυρώνεται η αυριανή διακυβερνητική συνάντηση

Αναταραχές στις σχέσεις Ράμα - Κούρτι: Ακυρώνεται η αυριανή διακυβερνητική συνάντηση

Ακυρώθηκε η αυριανή διακυβερνητική συνεδρίαση Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου. Την είδηση επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Έντι Ράμα με δελτίο τύπου από το γραφείο του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τον Ράμα, δεν μπορεί να διεξαχθεί σύμφωνα με την προγραμματισμένη μορφή.

«Αυτή η συνάντηση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στην αναμενόμενη μορφή και αφού μίλησα το απόγευμα με τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Josep Borrell, ζήτησα από τον Albin να συναντηθεί αύριο, στη Gjakova, σε στενότερη μορφή, δηλαδή με τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας για να συζητήσουμε ακριβώς αυτή την κατάσταση». - δήλωσε ο Ράμα, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου δεν είχε αποδεχθεί αυτή τη μορφή, αλλά ζήτησε την κανονική διεξαγωγή της προηγουμένως συμφωνηθείσας συνάντησης.

«Δυστυχώς και με μεγάλη λύπη πρέπει να πω ότι δεν είχαμε συμφωνία με τον Πρωθυπουργό Κούρτι. Ζήτησε να γίνει κανονικά η συνάντηση και μετά να συζητήσουμε και γι' αυτό, αλλά αυτό δεν είναι δυνατό γιατί δεν είναι στιγμή για να δημιουργηθεί μια λανθασμένη εικόνα για το τι πραγματικά συμβαίνει στο Κοσσυφοπέδιο σήμερα.

Ίσως δεν είναι τελική απάντηση από τον πρωθυπουργό, ελπίζω πραγματικά να μπορέσουμε να συναντηθούμε για να αντιμετωπίσουμε τις απόψεις υπό τις συνθήκες που, επαναλαμβάνω, είμαστε στα πρόθυρα να θέσουμε σε εφαρμογή το σχέδιο, γιατί δεν θέλω καν να μιλάμε για κυρώσεις, αλλά για μέτρα λιτότητας. Έκανα μια προσπάθεια να ζητήσω λίγο περισσότερο χρόνο, είχα λίγο περισσότερο χρόνο, αλλά αν δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον χρόνο για μια κοινή λογική μεταξύ όλων, τότε πολύ φοβάμαι ότι το σχέδιο, το οποίο είναι πραγματικά πολύ βαρύ για το Κοσσυφοπέδιο, θα τεθεί σε κίνηση».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου