Συμφωνία Αλβανίας - FRONTEX για τις συνοριακές επιχειρήσεις

Συμφωνία Αλβανίας - FRONTEX για τις συνοριακές επιχειρήσεις

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας, Bledi Çuçi, φιλοξένησε χθες το απόγευμα τον επικεφαλής της FRONTEX, Hans Leijtens, με τον οποίο υπέγραψε το Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής και του Υπουργείου Εσωτερικών της Αλβνία σχετικά με τους μηχανισμούς καταγγελιών για ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν από μέλη των ομάδων αυτής της αποστολής στην Αλβανία.

«Η διαχείριση των συνόρων και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν αλληλοαποκλείονται. Είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι να εγγυηθούμε τον πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», είπε ο Çuçi για τη συμφωνία. Πρόσθεσε ότι η FRONTEX είναι μια ιστορία επιτυχίας στην Αλβανία.


«Η Αλβανία ως χώρα διέλευσης παίζει σημαντικό ρόλο στην αποκοπή των μεταναστευτικών ροών από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή και συμβάλλει ενεργά στην ασφάλεια των συνόρων της ίδιας της ΕΕ», δήλωσε ο υπουργός Çuçi.

Ο Μηχανισμός Παραπόνων του Οργανισμού θα χειρίζεται καταγγελίες που υποβάλλονται για εικαζόμενες παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων που διαπράττονται από μέλη αστυνομικών ομάδων κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων σε παραμεθόριες περιοχές για την πρόληψη των μεταναστευτικών ροών και την καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου