Βρετανός υπουργός: Εκατοντάδες Αλβανοί μετανάστες επέστρεψαν στην πατρίδα τους

Βρετανός υπουργός: Εκατοντάδες Αλβανοί μετανάστες επέστρεψαν στην πατρίδα τους

Εκατοντάδες μετανάστες έχουν επιστρέψει μέχρι στιγμής στην Αλβανία στο πλαίσιο της συμφωνίας «χρυσού κανόνα» με της βρετανική κυβέρνηση, δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης Ρόμπερτ Τζένρικ.

Μιλώντας στο Skynews, αρχικά είπε ότι χιλιάδες παράνομοι μετανάστες επιστρέφουν στην Αλβανία, πριν ξεκαθαρίσει ότι εκατοντάδες είχαν τοποθετηθεί σε πτήσεις που προγραμματίστηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο.

Είπε ότι τότε ήταν ακόμα «πρώιμα» και ότι οι «ψευδείς ισχυρισμοί της τελευταίας στιγμής» είχαν αποτρέψει τις απελάσεις, αλλά δήλωσε ότι πολλοί άλλοι βρίσκονταν σε ξενοδοχεία ή είχαν τραπεί σε φυγή.

Ο Jenrick ρωτήθηκε για το πόσα άτομα που έφτασαν με μικρά σκάφη επέστρεψαν στην Αλβανία;- στην οποία απάντησε ότι «χιλιάδες Αλβανοί επιστρέφουν στην Αλβανία».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν αυτή η επιστροφή περιλαμβάνει και εγκληματίες, και όχι μόνο αυτούς που έφτασαν μέσω Μάγχης.

Ο υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε: «Λοιπόν, υπάρχουν εκατοντάδες Αλβανοί που έχουν φτάσει και έχουν τοποθετηθεί σε αυτές τις πτήσεις».

Ο Τζένρικ περιέγραψε νωρίτερα τη συμφωνία ως συμφωνία «χρυσού κανόνα», η οποία βλέπει «χιλιάδες παράνομους Αλβανούς μετανάστες να επιστρέφουν στα σπίτια τους και τον αριθμό των διελεύσεων από τη χώρα αυτή να μειώνεται σημαντικά».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου